in , ,

Šarović “načepio” Tegeltiju: “Prava stvar bi bila da ode cijeli saziv Vijeća ministara BiH”

Zastupnik SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik te stranke Mirko Šarović kazao je danas da bi podržao smjenu cijelog Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kada bi takvo nešto predložio predsjedavajući Zoran Tegeltija SNSD

Zastupnik SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik te stranke Mirko Šarović kazao je danas da bi podržao smjenu cijelog Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kada bi takvo nešto predložio predsjedavajući Zoran Tegeltija SNSD.

Izrazio je uvjerenje da to Tegeltija neće učiniti iako je i sam kazao, podsjeća Šarović, da to državno tijelo ne predlaže zakone, niti bilo šta reformsko i da je loše zato što nema dogovora.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH podržao je na današnjoj sjednici prijedlog Tegeltije za smjenu ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića (DNS), ali SDS nije glasao za to.

“Ne radi se o tome da Tegeltija tvrdi da je taj ministar nesposoban i loš nego su to unutrašnja previranja s jednim od ranijih koalicionih partnera SNSD-a. To je samo igra, suštinski se ništa ne mijenja i prava stvar bi bila da ode cijeli saziv Vijeća ministara”, zaključio je Šarović.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković upozorava: ”Građani BiH pomno pratite događaje u Crnoj Gori!”

Foto, Ilustracija

Objavljena prognoza meteorologa: Velike promjena vremena pred nama