Šarović uzrujan zbog turubulentnog dana: Zbog tebe smo, Milorade, na međunarodnom planu doživjeli debakl

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je na sjednici u NSRS kazao kako je srpska politika u državi, pod vodstvom Milorada Dodika, doživjela debakl u kreiranju spoljne politike Bosne i Hercegovine.

Šarović je zaključio kako je “nadigran” lider SNSD-a i član državnog predsjedništva.

“Dozvolili ste da bošnjački i hrvatski političari dominiraju u kreiranju spoljne politike BiH. Nadigrali su vas gospodine Dodik, zbog lošeg tima koji ste izabrali da vas prati u Predsjedništvu BiH.

Ambasadori BiH se ponašaju kao da smo uveli sankcije Rusiji, ALTHEA je produžila mandat, Schmidt je govorio i iznio svoj izvještaj u Savjetu bezbjednosti, Tegeltija nije ni otvorio vrata Savjeta bezbjednosti UN-a. Na svim poljima doživjeli ste debakl u kreiranju spoljne politike BiH”, kazao je Mirko Šarović.

On je dodao da je u više od 20 slučajeva BiH pristupila sankcijama Rusiji.

“O tim pitanjima trebali ste da raspravljate na Predsjedništvu BiH. Bošnjaci su iskoristili tu priliku i obezbijedili da u više od 20 slučajeva BiH podrži sankcije Rusiji. Poslali ste Tegeltiju u Njujork, a on se tamo nije sreo sa bilo kim. Obilazio je crkve, u hodniku se sreo sa generalnim sekretarom, sa njim se slikao i to je sve”, poručio je Šarović.

Predsjednik SDS-a je kazao da ne vjeruje da će ova sjednica dovesti do bilo čega konkretnog, a najmanje srpskog jedinstva.

“Vi imate neku svoju, opasnu igru u kojoj je ulog cijela Republika Srpska. Vaš komercijalni patriotizam karakteriše ogroman jaz između vaših riječi i djela. Ništa od toga ne možete vas amnestirati od kraha politike koju vodite. Moj prijedlog je da radite svoj posao u Predsjedništvu BiH, imate vlast i branite interese Republike Srpske”, zaključio je Šarović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.