Saša Magazinović otkrio javnosti: “Za one koji su se pitali zašto se Dragan Čović ušutio. Dakle, ide Izborni zakon u Dom naroda”

HDZ BiH uputio je zahtjev da Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH po hitnom postupku razmatra izmjene Izbornog zakona.

Ovo je na svom Twitter profilu objavio Predsjedavajući Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović.

“Za one koji su se pitali zasto se Dragan Čović ušutio. Dakle, ide Izborni zakon u Dom naroda. Tamo će ga vjerovatno HDZ i SNSD usvojiti, a onda slijedi pritisak na Predstavnički dom. Nastavlja se igra, a vidjećemo ko sve i kako učestvuje u njoj”, napisao je Magazinović.

Zahtjev delegata Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH: Dragana Čovića, Lidije Bradare, Marine Pendeš i Bariše Čolaka za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine po hitnom postupku, stoji na zvaničnoj stranici Parlamenta BiH.

Deseta hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na zahtjev HDZ-a, trebala bi biti održna 26. aprila 2022.

Podsjetimo, pregovori o izmjenama Izbornog zakona zajedno sa međunarodnim medijatorima doživjeli su neuspjeh, a CIK će, kako su kazali, 4. maja raspisati izbore.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je u petak u Mostaru kako će njegova stranka sljedeći utorak uputiti zahtjev da Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine po hitnom postupku razmatra izmjene Izbornog zakona.

Ako se usvoje, dodao je Čović dalje, onda će izmjene Izbornog zakona ići na Zastupnički dom.

Čović je naveo kako je sazvao današnju sjednicu Predsjedništva HDZ-a BiH kako bi se zauzeo zajednički stav i komentar u vezi sa općim izborima, koji se trebaju održati u oktobru 2022 – prenosi N1.

“Vjerujemo da ne postoje uslovi za raspisivanje izbora”, ponovio je još jednom svoj stav Dragan Čović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.