Savo Milošević uoči ključnog meča Zmajeva: Ovakva utakmica se dešava jednom u životu, naša šansa su prekidi

Selektor fudbalske reprezentacije Savo Milošević najavio je meč protiv Ukrajine, a danas se upravo bh. selekcija okupila na Ilidži gdje kreću pripreme za baraž. Na početku se selektor nacionalnog bh. tima osvrnuo se na trenutno stanje u reprezentaciji.

“Sve je ovdje fenomenalno, možemo biti zadovoljni jer nema povreda. Bilbija i Pirić imaju lakše povrede, ali to će biti ok. Našu šanse protiv Ukrajine vidim u disciplini i prekidima. Neću spominjati domaći teren, to se podrazumijeva da je neka prednost.

Ovakva utakmica se dešava jednom u životu”, kazao je selektor Milošević na početku.

Dotakao se šef stručnog štaba promjene u mjestu treninga Zmajeva, ali i samopouzdanja kojeg ne smije nedostajati u ovako bitnom meču.

“Mi smo trenirali i u Trening centru u Zenici, tako da ne vidim problem gdje treniramo, ne razmišljamo o tim stvarima.

Ovo je bitna utakmica za Edina Džeku, on ima 38 godina i ima šansu da ode i na EURO. Utakmica neće biti lagana, ali sve se to može dobiti uz veliku želju i borbu.

Ja sam puno pričao da moramo zaslužiti neke stvari, moramo biti spremni da nam se u ovoj utakmici sve vrati što smo ranije propustili. Svi znamo šta treba radimo.

Fokusirani smo i znamo šta hoćemo, iskreno se nadam da će to biti dovoljno da prođemo Ukrajinu.

Ako želimo dobar rezultat, morat ćemo ovdje da platimo, a to podrazumijeva ogromnu žrtvu”, naveo je selektor BiH i zaključio:

“Kristalno je jasno je šta treba da radimo, mi treneri odnosno selektori kukamo na nedostatak vremena, ali za ovo što smo spremili nam i ne treba više vremena.

Treba nam taktička disciplina, ali jasno je šta hoćemo i na koji način da to uradimo”, zaključio je Milošević – prenosi N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.