SDP bez pardona: “Predlaganje ovog zakona prvi je korak ka boljitku i da u 2022. zagarantovana minimalna plata bude 750 KM…”

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine zaključeno je da je nedopustiva blokada državnih institucija jer ona proizvodi direktnu štetu građankama i građanima cijele Bosne i Hercegovine.

SDP BiH još jednom poziva sve političke stranke, a posebno parlamentarne većine, da umjesto prepucavanja putem medija odmah otvore dijalog unutar državnih institucija.

Predsjedništvo SDP-a je dalo saglasnost klubovima SDP-a u Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH da treći put, nakon pokušaja iz 2017. i 2019. godine, upute u parlamentarnu proceduru Zakon o minimalnoj plati u FBiH koji će osigurati da već u 2022. zagarantovana minimalna plata bude 750 KM.

Usvajanjem SDP-ovog Zakona o minimalnoj plati bit će osigurano da konačno radnici u FBiH imaju koliko toliko dostojanstvenu platu spram sve većih troškova života kao i povećanja iznosa potrošačke korpe.

Predlaganje ovog zakona prvi je korak kada je pitanju set zakona koji će SDP uputiti u proceduru, a koji se direktno tiču poboljšanja životnog standarda naših sugradjana.

Ovim putem pozivamo premijera Novalića da osigura kod parlamentarne većine da ispune njegovo javno dato obećanje o povećanju minimalne plate tako što će podržati SDP-ov prijedlog zakona.

Takodjer, SDP BiH pozdravlja odlučnost Centralne izborne komisije da krene u proces uvođenja elektronskog brojanja glasačkih listića koje će u velikoj mjeri vratiti povjerenje u izborni proces u našoj zemlji koji je u velikoj mjeri kompromitiran konstantnim izbornim kradjama i nakon zatvaranja biračkih mjesta prepravljanjem izborne volje gradjana od strane tzv “brojača”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.