SDP-ov delegat u RS-u “uzburkao duhove”: Ramiz Salkić je trebao završiti u zatvoru zbog pokušaja prevare nane Fate

Delegat SDP-a BiH u Vijeću naroda RS-a Armin Hamzić reagovao je na izjavu poslanika SDA u Narodnoj skupštini RS-a Ramiza Salkića u kojoj kaže da je SDP dozvolio majorizaciju Bošnjaka u oba entiteta.

Salkić je jučer, komentarišući formiranje vlasti u Federaciji BiH nakon kratkoročnog rješenja visokog predstavnika, kazao da je SDP 2002. prihvatila majorizaciju Bošnjaka u RS-u prihvatanjem asimetričnih rješenja u vrijeme kada su bili dio Alijanse za promjene.

Naveo je kako su majorizaciju odobrili i u FBiH ove godine kada su dopustili Christianu Schmidtu da ignoriše volju člana rukovodstva FBiH iz reda bošnjačkog naroda te je zamijeni svojom voljom.

SDP-ov delegat u RS-u mu je odgovorio na to kazavši da umjesto što dijeli lekcije o moralu, treba biti uhapšen zbog navodnog pokušaja potkupljivanja Fate Orlović kako bi nelegalno izgrađena crkva ostala u njenom dvorištu.

“SDA je posljednja stranka koja nekome može govoriti o izdaji države, a Ramiz Salkić je opet posljednji od SDA-ovaca koji na tu temu može da govori.

Da se podsjetimo, to je čovjek za kojeg je bosanska heroina nana Fata Orlović pred TV ekranima svjedočila da joj je nudio novac da ostavi nelegalno izgrađenu crkvu u avliji svoje kuće”, smatra Hamzić.

Zatim je prenio svoja saznanja o spornoj Salkićevoj ponudi.

“Prema starom SDA-ovskom adetu, prema svjedočenju nane, ponudio joj je i da se ‘rastale’ i razdijele novac.

Taj vječiti političar na grbači naroda, poznat po bezobrazno nemoralnom pokušaju da nani Fati preuzme imovinu, kako bi se utalio, ponovo juriša sa svojim lažima, u lažnoj brizi za državu.

Umjesto da završi u zatvoru za pokušaj nezakonite prevare heroine Fate, dotični nemoralni gospodin sebi daje za pravo da drži lekcije”, rekao je Hamzić.

Na kraju, poručio mu je kako je “prošlo vrijeme vašeg bogaćenja preko grbače povratnika”

“Prošlo je vrijeme rastaljivanja i znamo da žališ samo za tim.

Vrijeme je da građani umjesto populizma koji ste im vi servirali, konačno osjete da države stoji iza njih, njihovih potreba i egzistencije”, poručio je Hamzić.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.