SDS: “Simptomatično da je odluku o protestima saopćio portparol SNSD, vlast se ne može amnestirati krijući se iza naroda i boraca”

Iz Srpske demokatske stranke (SDS) danas su saopćili kako nisu čuli jasan stav Boračke organizacije RS oko organizacije najavljenih protesta već samo medijske izjave njihovih pojedinih predstavnika.

– Samim tim nismo sigurni da zvanično BORS stoji iza skupa u srijedu o kome se spekuliše u medijima, naveli su iz SDS-a.

Iz SDS-a naglašavaju da je “simptomatično da je odluku o protestima saopćio portparol SNSD, što znači da iza te ideje u stvari stoji upravo vlast i to upravo ona vlast koja je i dovela do krize i teške situacije u kojoj se našla RS i njen narod”, prenosi Fena.

– Vlast se ne može amnestirati krijući se iza naroda i boraca, što joj je očito zadnja namjera. SDS je uvijek imao jasan stav, pa i ovaj put, da je korištenje bonskih ovlašćenja za nas u potpunosti neprihvatljivo kao i nametanje odluke o imovini.

U potpunosti ne prihvatamo bonska ovlašćenja ali ne prihvatamo ni bježanje vlasti od odgovornosti za sve kazne i sankcije zbog kojih će nažalost najviše ispaštati RS i njen narod, navodi se u saopćenju SDS-a.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.