Šef NATO-a Jens Stoltenberg alarmirao svjetsku javnost zbog posljednjih dešavanja: “Ruske snage se ne povlače, već regrupišu u Ukrajini”

Ruske snage u Ukrajini se ne povlače već se regrupišu, izjavio je u četvrtak generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, komentarišući najave Moskve o smanjenju vojnih operacija oko Kijeva, javlja Radio Slobodna Evropa prenoseći Reuters.

Moskva je, inače, nakon pregovora s Kijevom u Istanbulu 29. marta rekla da namjerava smanjiti vojne aktivnosti u Kijevu i Černihivu, a Ukrajina je navela da će razmisliti o tome treba li postati “neutralna” država

Ruske snage u Ukrajini se ne povlače već se regrupišu, izjavio je u četvrtak generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, komentarišući najave Moskve o smanjenju vojnih operacija oko Kijeva, javlja Reuters.

“Prema našim obavještajnim podacima, ruske jedinice se ne povlače već repozicioniraju. Rusija pokušava da se pregrupiše, dopuni i pojača svoju ofanzivu u regionu Donbasa”, rekao je Stoltenberg novinarima u Briselu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Istovremeno, Rusija vrši pritisak na Kijev i druge gradove. Tako da možemo očekivati dodatne ofanzivne akcije koje donose još više patnje.”

Moskva je, inače, nakon pregovora s Kijevom u Istanbulu 29. marta rekla da namjerava smanjiti vojne aktivnosti u Kijevu i Černihivu, a Ukrajina je navela da će razmisliti o tome treba li postati “neutralna” država.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.