Selektor Adis Bećiragić na odličan način objasnio pad košarkaša u završnici meča protiv Francuske: “Kisik zbog umora nije dolazio u mozak”

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić prokomentarisao je poraz od Francuske u četvrtom kolu Eurobasketa.

Francuzi su u završnici slomili sjajan otpor BiH i ostvarili trijumf rezultatom 81:68. Selektor Bećiragić je istakao da je umor bio ključ poraza.

“Bez ikakve sumnje, izuzetno sam zadovoljan i ponosan igračima. Mislim da ko zna košarku i ko je igrao, može da prepozna u svakom pokretu podsvjesnu štednju energije.

To se ne može kontrolisati, osim većom rotacijom. Ja sam rizikovao s manjom rotacijom, jer su oni izuzetno snažni.

Imali smo preokret, ali nakon serije od 13:0 dolazi do izražaja umor i to se manifestuje kroz loš šut, kratak pas i slično.

To nije zato što ne znamo, već zato što kisik ne dolazi u mozak”, rekao je Bećiragić.

Pred nama je ključni ogled s Litvanijom sutra za prolazak u nokaut fazu. Sada nam je potreban odmor.

“Da odmorimo što više i smanjimo umor. Bilo bi nam dobro da smo dobili i borili bi se za drugo mjesto, ali idemo sutra na Litvaniju po prolaz”, zaključio je selektor.

BiH će sutra protiv Litvanije igrati od 14:30 za prolazak dalje, a za nas bi mogli odigrati Mađari koji bi nas eventualnom pobjedom protiv Litvanije poslali u narednu fazu – prenosi Klix.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić nije bio previše nezadovoljan nakon današnjeg poraza naše selekcije u četvrtom kolu grupne faze Eurobasketa od Francuske (81:68).

“Tako je to. Jednu utakmicu pobijedimo, jednu izgubimo. Mislim da nam ne može niko ništa zamjeriti. Oni su iskusna ekipa, imali smo previše izgubljenih lopti, a oni previše ofanzivnih skokova. Nedostajalo nam je malo snage i sreće u završnici.

Nama niko nije davao šansu ni jednu utakmicu, a mi smo pobijedili ovdje dvije. Rekli su nam pobijedite dvije i idete u osminu finala, dobili smo dvije, ali još se nismo plasirali dalje. Bosnu uvijek neko slaže, ali dobro je.

Hvala Bogu sve je u našim rukama”, rekao je Nurkić za Sport klub nakon utakmice te dodao:

“Imali smo u jednom trenutku dobru seriju, momentum i sve. Tako je to u sportu, lopta je okrugla. Nažalost, nismo uspjeli završiti kako treba, ali sutra je novi dan i mislim da ćemo odgovoriti na najbolji mogući način.”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.