Selektor Adis Bećiragić otvoreno progovorio o putu na Olimpijske igre i utakmici sa Izraelom: Moramo zaustaviti njihove tranzicije i promjene ritma, vjerujemo u pobjedu

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine je najavio polufinalni duel turnira u Poljskoj. Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra od 20:30 igrati polufinalnu utakmicu pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre protiv selekcije Izraela. O sutrašnjoj utakmici, ali i o tri utakmice u grupnoj fazi i velikoj pobjedi protiv Mađarske za Novu BH govorio je selektor reprezentacije, Adis Bećiragić.

“Mislim da smo imali dobru reakciju poslije sastanka i treninga. Također, ovo su utakmice gdje ako izgubiš vraćaš se kući, pa je reakcija bila očekivana.

Iskreno, nismo očekivali tako laku pobjedu. Posljednju godinu dana kad god smo igrali sa Mađarskom bilo je teško.

Ovaj put nije bilo tako, nama je najvažnije da smo prošli u polufinale i da se sada spremamo za Izraelce”, rekao je Bećiragić i osvrnuo se na taktičke promjene:

“Mi tako želimo da igramo, ali sve počinje iz dobre odbrane. Protiv Poljske smo igrali lošu odbranu i nemamo kontrolu skoka, tada ne možete ništa da uradite, pa ni ono što je plan.

Naš je najbolji napad – kontranapad. Protiv Poljske smo imali mali broj dodavanja i nepotrebno smo završavali akcije.”

Za sam kraj selektor naše reprezentacije je govorio o selekciji Izraela, istakao je njihove mane, ali i prednosti.

“Nemaju ogromne i visoke igrače, ali su izuzetno su brzi.

Pokušavaju igrati tako da natjeraju ekipe da izađu iz sistema koji inače igraju. Ovdje kada neko dođe na turnir, svima je želja da pobijede.

Nemamo drugi način osim da zaustavimo njihove tranzicije i promjene ritma i vjerujemo u pobjedu i u polufinalu i finalu”, rekao Bećiragić i za kraj poslao poruku navijačima naše selekcije:

“Svaki put počnem sa pozdravom, sada sam to zaboravio.

Zahvaljujem se svima za podršci, ali i na kritici. Kritike su veoma važne.

Dobronamjerna kritika je uvijek dobrodošla, jer mi na kraju krajeva predstavljamo jednu državu. Mi volimo svoju državu i hvala svima koji vole našu zemlju”, poručio je Bećiragić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.