Selektor Faruk Hadžibegić najavom obradovao navijače Zmajeva: “On je budućnost BiH i radujem se radu sa njim”

Sve navijače Zmajeva obradovala je vijest kako će Benjamin Tahirović, igrač Rome, u budućnosti nositi dres reprezentacije BiH.

Prvo je Tahirović to potvrdio na svom profilu, a onda mu je i direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović poželio dobrodošlicu u selekciju.

Oglasio se i selektor Faruk Hadžibegić te potvrdio da će 19-godišnji veznjak biti dio Zmajeva već od marta.

“Iako sam rekao da ću prvi spisak objaviti tek u martu, slobodno mogu potvrditi da će jedno ime na tom spisku biti i Benjamin Tahirović. Benjamin je budućnost BiH i radujem se radu sa njim.

Nakon razgovora sa porodicom, sa ocem Benjamina i sa samim Benjaminom, odlučeno je kako će se veznjak Rome odazvati pozivu.
Prezadovoljan sam kako su razgovori tekli, a posebno spremnošću porodice Tahirović da njihov sin bude dio našeg tima”, napisao je Hadžibegić.

Tako je završena saga o Tahiroviću i našoj selekciji, a veznjak Rome je sasvim sigurno veliki zalog za budućnost reprezentacije BiH.

Ovaj 19-godišnjak je rođen u Švedskoj, ali još nije zabilježio zvaničan debi za tu reprezentaciju tako da nema prepreka da uskoro i zvanično postane Zmaj.

U proteklih nekoliko sedmica Zvjezdan Misimović i Faruk Hadžibegić su posjetili nekoliko bh. fudbalera, a vrlo vjerovatno je u centru pažnje bilo i rješavanje statusa Tahirovića.

Direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović je na svom profilu objavio poruku “Dobrodošao u porodicu”.

Tahirović je ove sezone za Romu zabilježio neke sjajne nastupe na poziciji veznog igrača, a redovno ga hvali i trener talijanskog kluba Jose Mourinho.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.