Selektor Ivaylo Petev i kapiten Edin Džeko pred meč sa Crnom Gorom: “Dosta se negativne atmosfere stvorilo oko reprezentacije”

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra u Zenici očekuje bitan susret u okviru 5. kola UEFA-ine Lige nacija. Zmajevi će za protivnike imati selekciju Crne Gore.

Tim povodom medijima su se na današnjoj press konferenciji obratili selektor Ivaylo Petev i kapiten Edin Džeko. Na samom početku selektor Petev se osvrnuo na izostanak Radeta Krunića koji trenira punim intenzitetom u Milanu.

“Nemam više od toga što sam izjavio prošli put. Obnovio je povredu, dobio injekciju i tu završavam sve”, rekao je Petev, a prenosi N1.

Kako ste zadovoljni urađenim poslom u Zenici?

“Siguran sam da su svi spremni. Momci su raspoloženi, od ponedjeljka do danas sve je pod kontrolom i najbitnije je kako ćemo sutra izgledati. Siguran sam da momci žele igrati, spremni su se zalagati i za nas je bitno da sutra pobijedimo. Znamo šta nam znače tri boda sutra”, jasan je Petev.

Medijima se obratio i kapiten fudbalske reprezentacije Edin Džeko koji je govorio o situaciji u ekipi.

“Ne bi valjalo da nismo spremni i svjesni šta nam ovo znači. Momci su spremni, dobro se radilo i treniralo. Sigurno da nam je prije svega drago da se nalazimo u ovakvoj situaciji. Ovisimo sami o sebi, igramo pred našim navijačima i znamo šta nam pobjeda može donijeti. Sigurno da smo spremni”, rekao je Džeko.

Da li je atmosfera onakva kakva treba biti?

“Imam osjećaj da je ovo prvo okupljanje gdje se osjeća pozitivna energija. Mislim da u zadnje vrijeme situacija nije bila takva. Dosta se negativne atmosfere stvorilo oko reprezentacije. Da li zbog selektora, predsjednika, Džeke, Pjanića…

I pored toga ekipa je napravila rezultate, stadion je rasprodat i ovo kada vas vidim znači da ide na bolje. I kada je teško i kada nije, kada uzmemo u obzir da imamo mnogo mladih igrača pozitivna atmosfera pomaže. Nije to što može donijeti 100% pobjedu, mi ćemo dati sve od sebe na terenu, a navijači na tribinama”, ističe Džeko.

Petev se nadovezao na atmosferu u reprezentaciji.

“Budućnost držimo u svojim rukama. Želimo stvoriti pozitivnu energiju, da momci to osjete na terenu. Sada su samo momci bitni, ništa više. Siguran sam da će sve biti dobro”, rekao je Petev.

Koliko će nedostajati Anel Ahmedhodžić?

“Kada nema Anela, mora neko drugi igrati. Tu je prilika za nekog drugog ko je manje igrao da odgovori na poziv koji je dobio u reprezentaciji”, rekao je Petev.

Osvrnuo se selektor i na selekciju Crne Gore.

“Ono što sam vidio tako i mislim. Crna Gora je jaka reprezentacija po meni, pogotovo jer je tu većina iskusnih igrača. Tu je i par mladih, pogotovo na strani. Mogu da stvore nemire u raznim situacijama”, jasan je Petev.

Džeko je imao jake duele sa Vujačićem i Tomašovićem, kakvu utakmicu kapiten očekuje sutra?

“Utakmica kao utakmica je bila generalno teška. Što se tiče mog individualnog performansa sigurno da nisam bio na 100% u toj utakmici. Ekipa je opet odigrala korektnu utakmicu gdje smo kontrolisali tu utakmicu do tog nesretno primljenog gola. Mora se reći da bi šut Marušića Šeha uhvatio bez problema. Ipak, kada se sagleda sve Crna Gora je imala šanse i rezultat je najrealniji.

Sutra isto tako očekujem tešku utakmicu jer Crnogorci imaju šansu, znaju šta im znači ovaj meč i mogu biti prvi. Mislim da njima ne odgovara remi, to je moje mišljenje i možda očekujem da malo budu više ofanzivniji. Ne znam da li će se braniti i čekati prekide, da li da idu na kontre, ali sigurno da neće biti lagana utakmica. Osjećam se mnogo bolje fizički sada nego u Crnoj Gori”, rekao je Džeko.

Kakve promjene možemo očekivati sutra?

“Naravno da će biti promjena, fali nam četiri igrača. Ko će startati sutra to ćemo dva sata prije utakmice objaviti na sastanku. Moguće je da svi dobiju šansu”, rekao je Petev.

Imali smo onakav navijački razvoj kada je u pitanju burek sa sirom, da li navijači mogu nastaviti u istom ritmu?

“Poštovanje je veliko među navijačima i ne mislim da će sutra biti drugačije. Očekujem podršku s tribina i respekt prema Crnogorcima. Na terenu 90 minuta nema prijatelja, tako da…”, rekao je Džeko.

Meč između selekcije Bosne i Hercegovine i Crne Gore igra se sutra na Bilinom Polju u Zenici sa početkom od 20 sati i 45 minuta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.