Selektor Meho Kodro zadovoljan pobjedom od 2-1 protiv Lihtenštajna: Da smo pobijedili pet razlike možda bi nam to napravilo veći problem

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro nakon pobjede protiv Lihtenštajna 2:1 izjavio je da je zadovoljan pobjedom uprkos neubjedljivoj igri.

Večerašnja utakmica bila je i povratnički debi selektora Mehe Kodre na klupu Zmajeva nakon 2008. godine, a uprkos slaboj igri upisana su tri nova boda.

“Ja bih dao priorietet bodovima i vrlo je važno da smo pobijedili.

Prvo poluvrijeme je bilo korektno, a zatim nas je njihov eurogol poremetio. U nastavku smo pali, ali na neki način to je i normalno.

Teško je očekivati da se za pet dana priprema napravi nešto više.

Nekim segmentima igre sam zadovoljan, a jasno je i da imamo prostora za napredak”, rekao je Kodro za BHT 1, koji je zatim dao zanimljivu opasku:

“Da smo pobijedili pet razlike možda bi nam to napravilo veći problem. Sutra ćemo sve analizirati, ali jasno je da je pobjeda u ovom trenutku najvažnija”, izjavio je Kodro.

Selektor se osvrnuo i na stanje u grupi, gdje nam je na ruku išao poraz Slovačke od Portugala 1:0

“Island je izgubio kao i Slovačka.

Sada smo četiri boda od drugog mjesta i zato sve trebamo pogledati u pozitivnijem kontekstu, jer smo tek na početku”, rekao je Kodro.

Priliku za novi trijumf imat ćemo već u ponedjeljak kada gostujemo na Islandu u utakmici u kojoj ćemo morati prikazati mnogo više nego večeras ako se i dalje želimo nadati Euru.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.