Selektor Savo Milošević nakon nezapamćene bruke Zmajeva: “Mnogi će biti iznenađeni, momenat za precrtavanje će biti u martu”

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su se vratili iz Luksemburga gdje su sinoć pretrpjeli jedan od najtežih poraza u historiji Zmajeva, bilo je 4:1 za Luksemburžane. Pred novinare je stao selektor našeg nacionalnog tima Savo Milošević koji je istakao da je ovo realnost te da put do baraža neće biti nimalo lagan.

“Porazi su uvijek zaista bolni i nikome se ne dopadaju, ali je realnost takva. Ja se nadam da niko nije pomislio da će ovaj put do baraža i baraž biti lagan.

Ako je, kad sam došao, razmišljanje medija bilo da je situacija teška te da se treba fokusirati na baraž, ja zadržavam mogućnost i dalje da zahtjevi koje postavljam pred momke jesu viši od njihovih mogućnosti, ali sam prisiljen da to uradim.

Ova sinoć i susret sa Slovačkom pokazuje ko može, a ko ne može.

Ne smijemo imati nijednu dilemu ili zabludu kad dođemo u baraž. Svjesno negdje i rizikujem rezultat, ali neke stvari moramo vidjeti.

Najmanji je problem napraviti bunker neki, ali od toga nemamo ništa”, rekao je Milošević te dodao:

“Rekao sam sinoć nakon utakmice da nije bilo intenziteta trke na utakmici, nije jasno do kraja kada vidim odnos nekih igrača u poređenju sa nekim drugim.

Iz toga proizilazi dosta stvari na terenu, da koncentracija nije od prve minute na nivou, da primimo gol na postavljenu odbranu, a o drugom nemam komentar, to nisu nogometne stvari na koje bih mogao reagovati, preventivno ili u toku igre.

Evidentno je kad ova ekipa primi gol onda dodatno psihološki padne i dobijemo tu lančanu reakciju”.

Istakao je da ne želi da se opravdava, ali da je hendikep predstavljala situacija što nije mogao računati na najbolje nogometaše u ovom susretu.

“Ja ne volim da se pravdam niti sam neko ko traži opravdanja, ali ja bih volio da smo svi na okupu te da konkretno radimo pripremu za baraž.

Ja nisam potencirao te stvari jer bi ispalo da tražim alibi za te stvari”, poručio je naš selektor i nastavio dalje:

“Ja vjerujem da vidim sve, i ja i moji pomoćnici. Neki su me uvjerili da mogu, neki da ne mogu.

Ružno je da govorim o imenima javno kao selektor, ali jasno mi je koji mogu i oni koji ne mogu.

Jasno mi je da neki pokazuju ekstremnu želju bez obzira na igru tima. Ne treba biti stručnjak nogometni da se vide te neke stvari”, dodao je.

Najavio je naš selektor promjene na spisku za utakmice baraža za odlazak na Euro koje su na rasporedu sljedeće godine u martu.

“Momenat za precrtavanje će biti u martu, vjerujem da će mnogi biti iznenađeni.

Ja sam njima rekao prije ovih utakmica, ja sam tu i ja sam tu da biram na osnovu onoga što vidim na terenu.

Ne na osnovu priča već na osnovu onoga što vidim na terenu.

Teren je nemilosrdan, pokazuje ko može i ko hoće. Nemam sumnje da hoće svi, ali neki hoće više”, završio je Milošević – prenosi Klix.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.