Selektor Zmajeva Adis Bećiragić bi svašta rekao, ali ne izlazi “iz okvira kulture”: “Ništa me ne zanima, poslije ove pobjede”

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić bio je jako sretan nakon pobjede našeg tima protiv Mađarske u meču 3. kola druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Birao riječi

Bećiragić se prvenstveno zahvalio publici i svim navijačima naše reprezentacije, a onda je rekao da mora “birati riječi”, iako bi svašta nešto rekao nakon jedne ovakve utakmice.

Također, rekao je da ga trenutno uopšte ne zanima meč protiv Francuske, već da se odmori i uživa s igračima koji su večeras ostvarili pobjedu.

“Zahvalio bih se publici i ljudima koji su nas sve vrijeme podržavali i pratili.

A onda, posebno ovim igračima, nakon svih borbi s vijestima ko će igrati, a ko neće, da bi nam danas John rekao da ne može igrati. Svašta bih rekao, ali ne želim izaći iz okvira kulture”, rekao je Bećiragić i nastavio:

“Ovo je veliko, a s tehničke strane mislim da smo ih iznenadili s presingom. Francuska me uopšte ne interesuje poslije ove pobjede, želimo se prvo odmoriti, ali mi smo toliko sretni da to nije normalno.”

Najbolji u našim redovima bio je Kenan Kamenjaš sa 20 poena i 12 skokova, a Aleksandar Lazić je također bio sjajan sa 16 koševa i sedam skokova – javlja Klix. Pratili su ih Amar Gegić sa 14 poena, te Ajdin Vrabac sa 11 koševa.

Podsjećamo, meč protiv Francuske se igra u ponedjeljak s početkom u 20:30 sati.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.