Selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić nakon pobjede objasnio zašto je Miroslava Stevanovića poslao na tribine, za Edina Džeku kontaktirali i UEFA-u

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić nije krio zadovoljstvo nakon pobjede protiv Islanda 3:0 i objasnio je zašto u sastavu Zmajeva protiv Islanda nije bilo Miroslava Stevanovića koji je susret pratio s tribina.

Iako se nagađalo da je nogometaš švicarskog Servettea povrijeđen, ispostavilo se da je Stevanović izostavljen iz tehničko-taktičkih razloga za koje se odlučio selektor.

“Tu su i povrede, razmišljao sam i o sljedećoj utakmici. Stevanović nije ispao iz tima, to je bila moja vizija i rizik i dobro je ispalo.

Objasnio sam mu sve, ljudski je i da je ljut i ako budem mogao više nikad neću pozvati 25 igrača kako sebe ne bih dovodio u ovu situaciju.

Mislim da je Stevanović razočaran, ali to je sportska reakcija i dobro je da je tako”, rekao je Hadžibegić.

Što se tiče same utakmice, selektor je istakao da su Zmajevi ozbiljno shvatili rivala.

“Mislim da je pobjeda sasvim zaslužena. Danas smo pobijedili zato što smo shvatili protivnika jako ozbiljno. Pažljivo smo ih analizirali i znali smo šta nas očekuje.

Uz podršku publike, odlučnost igrača i malo sreće, došli smo do zaslužene pobjede”, rekao je selektor nakon utakmice, osvrnuvši se i na Džekinu povredu.

“Bez obzira što Džeko nije igrao i što smo pobijedili, falio nam je mnogo.

Njemu se jutros desila povreda leđa, sve smo pokušali, zvali smo UEFA-u da vidimo šta možemo i šta ne, a sve to nam je poremetilo planove.

Igrali smo za njega, a u ovom momentu ne znamo da li će biti spreman za Slovčaku, baš kao i Kolašinac”, izjavio je Hadžibegić za BHT 1.

Hadžibegić je dodao da želi promovisati mlade igrače, ali i one iz Premijer lige BiH, te da je ostao dosljedan najavama kada je imenovan za selektora.

Zmajevi već u nedjelju gostuju selekciji Slovačke u Bratislavi u okviru 2. kola kvalifikacija.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.