Selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić se oglasio nakon teškog poraza od Slovačke: “Razočaran sam, ali nisam skakao do neba ni nakon Islanda”

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić nakon poraza od Slovačke (2:0) u Bratislavi izjavio je da šanse za plasman nisu izgubljene i da će se borba voditi do samog kraja.

Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, a iako smo u nastavku popravili utisak, Zmajevi su pružili premalo za pozitivan rezultat.

“Bila je ovo teška utakmica u viskom tempu, a s obzirom da smo igrali prije tri dana, osjetio se umor kod naših igrača. Dali smo im dva poklona koje su oni kvalitetno iskoristili”, rekao je Hadžibegić, koji nije želio previše komentarisati činjenicu da je izveo identičnu postavu kao protiv Islanda.

“Mi se borimo s ovim što imamo i pokušavamo naći najbolju soluciju”, izjavio je selektor.

Hadžibegić je razočaran, ali ponovio je da ova utakmica neće ništa riješiti i da ne trebamo tonuti u očaj.

“Nama cilj ostaje plasman na EP. Ovo su tek dvije utakmice, niko nije kvalifikovan ni eliminisan.

Naše prvo poluvrijeme će biti za duboku analizu, a ima tu i objektivnih razloga.

Ipak, treba priznati da je protivnik zaslužio pobjedu koliko god smo ga mi podpomogli. Razočaran sam, ali nisam skakao do neba ni nakon prve utakmice i pobjede protiv Islanda”, rekao je Hadžibegić koji je kazao da je kompletna ekipa zakazala u prvom poluvremenu.

Zmaj Benjamin Tahirović kaže kako krivicu za lošu igru trebaju snositi igrači, a ne selektor.

Tahirović je za loše prvo poluvrijeme rekao kako se njegovi saigrači nisu dovoljno kretali.

“Nismo bili ni dovoljno agresivni u pressingu sad znamo, eto. Bolje da smo to naučili sada, nego kasnije. U drugom poluvremenu smo počeli igrati, igrali puno bolje, došli smo do šansi, centralno, sa strane, ali bilo je prekasno”, rekao je.

Na pitanje o tomeda li su nas Slovaci taktički nadigrali, Tahirović je stao u odbranu Faruka Hadžibegića.

“Ne bih rekao. Šef je postavio sve kako treba ali mi igrači.. mislim da je do nas. MOramo bolje igrati, bolje se spremiti i igrati agresivnije.”

Kvalifikacije se nastavljaju u junu kada ćemo gostovati Portugalu (17. juni), a tri dana kasnije na domaćem terenu dočekujemo selekciju Luksemburga.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.