Selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić uoči meča sa Slovačkom “otvorio karte”: “U igru ću staviti ekipu koja je najsvježija”

U Bratislavi je održana i konferencija za medije reprezentacije Bosne i Hercegovine, na kojoj se javnosti obratio selektor Faruk Hadžibegić. Na početku je govorio o situaciji s povredom Edina Džeke.

“Za Kolašinca znate da se vratio, a doktor će danas vidjeti situaciju s Džekom i poslije treninga ćemo znati da li može ili ne. Ostali su svi zdravi”, otkrio je Hadžibegić – prenosi Scsport.ba.

BiH nikada nije otvorila kvalifikacije za EP s dvije pobjede, pa je sutra velika prilika da Zmajevi to učine i naprave značajan korak ka plasmanu na veliko takmičenje.

“Mnogo je lakše kad se otvori takmičenje s pobjedom. Lakše se radi, pripremaju utakmice koje dolaze… Međutim, mi i da pobijedimo sutra, nismo realizovali ono što želimo, a to je da idemo na EP.

Ima još osam utakmica poslije ove. Mi Bosanci smo poznati po euforiji poslije jedne pobjede, a kad izgubimo suprotno je. Treba ostati lucidan i izbjeći euforiju. Voljeli bi pobijediti, ali zavisi to i od protivnika“, rekao je selektor i nastavio:

“Slovačka je kvalitetna ekipa i rezultat protiv Luksemburga nije negativan jer se radi o jednoj ekipi koja je među favoritima za drugo mjesto.

Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Bilo kakav rezultat da sutra bude, ništa neće biti riješeno, a naravno da ćemo pokušati napraviti najbolji mogući. Izuzetno respektujemo domaćina. Imaju izvanrednog selektora i igrače koji igraju širom Evrope kao i naši.”

O formaciji i načinu igre selektor nije želio previše otkrivati.

“Poznajete našu ekipu kao i ja. Izveli smo protiv Islanda dva mlada igrača zbog povreda, koji su tu prvi put. Adaptiram se na ono što imam i želim naći formulu koja odgovara igračima.

Svaki trener želi staviti nešto svoje, ali mi nemamo previše vremena da nešto mijenjamo. Gledamo da li su odmorni, zdravi i kroz analizu pokušavamo naći do najboljeg rješenja. Ne smijemo zaboraviti da se i protivnik sprema isto kao i mi. Stavit ću najsvježiju i najspremniju ekipu fizički, a mentalno su svi spremni”, rekao je Hadžibegić.

Odgovorio je i na pitanje koga će sutra poslati na tribine.

“Isti mi je problem. Ako bude Džeko spreman, morat ću presjeći, a ako ne bude onda će ista ekipa ići na tribine”, odgovorio je selektor.

To znači da će na tribinama najvjerovatnije opet završiti Miroslav Stevanović.

Utakmica Slovačka – BiH igra se u nedjelju od 20.45h.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.