Selektor Zmajeva Ivaylo Petev nakon pobjede protiv Finske: “Mi radimo za Bosnu i Hercegovinu. Svih 90 minuta su navijači bili uz nas i hvala ima na tome”

Zmajevi su večeras odigrali dramatičnu utakmciu protiv Finske, a nakon svega pobijedli smo sa 3-2 na Bilinom polju u Zenici.

Sada se oglasio i selektor Ivaylo Petev.

“Prvo da pozdravim igrače jer ovo je bilo jako teško. Ovih 15 dana bilo je teško, ali svaka im čast na zalaganju za ekipu. Ipak, mislim da smo napravili greške i jeftino smo primili smo golove. Sretni smo zbog pobjede, ali tu smo bili problematični. Igrali smo mnogo utakmica posljednjih dana.

O navijačima…

“Mi radimo za Bosnu i Hercegovinu. Svih 90 minuta su navijači bili uz nas i hvala ima na tome”, kazao je Petev.

Sve vrijeme dok je Petev govorio za BHT mogle su se čuti sirene automobila i navijača koji u Zenici uveliko slave.

U preostala dva kola u septembru imati “zicer” za ovjeru prvog mjesta u domaćoj utakmici protiv Crne Gore i na gostovanju u Rumuniji u posljednjem meču.

Naša selekcija je u prošloj sezoni 2020/2021 Lige nacija ispala iz Lige A u drugi rang – Ligu B, a osvajanjem prvog mjesta u grupi B3 ponovo bi se plasirali u najviši rang za sezonu 2024/2025.

Još važnije od toga je podatak da bi nam prvo mjesto u grupi donijelo plasman u drugi šešir uoči žrijeba kvalifikacija za Evropko prvenstvo koji će biti održan u oktobru ove godine, kao i činjenica da bi na Euro mogli i kroz baraž koji će se igrati na osnovu rezultata iz Lige nacija. U baražu će učestvovati 12 selekcija.

Više detalja pročitajte na linku: Komšijski derbi presudan: Evo šta je Zmajevima potrebno za prvo mjesto u preostala dva kola Lige nacija

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.