Selektor Zmajeva Savo Milošević otvoreno progovorio: “Ja sam neko ko je rođen u BiH i ovu selekciju jednim dijelom doživljavam kao svoju”

Za deset dana nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici igra prvu baraž utakmicu za EURO ove godine u Njemačkoj protiv selekcije Ukrajine. Pripreme su zakazane za naredni ponedjeljak u Sarajevu. Tim povodom za magazin Sport na FTV-u je govorio selektor Savo Milošević. Na početku razgovora naglasio je da se osjeća fenomenalno kao selektor reprezentacije BiH.

„Volim ovaj posao, nalazim se u tome i dobro se osjećam. Voditi jednu selekciju je jako prestižna i bitna stvar.

Ja sam neko ko je rođen u BiH i ovu selekciju jednim dijelom doživljavam kao svoju. Tako da mi je jako drago što sam selektor ove selekcije.

I dalje se osjećam dosta dobro, bez obzira što su posljednji rezultati bili takvi kakvi su, ali suština da je to sve bila priprema za ovo što slijedi“, kazao je selektor.

Poručio je kako i dalje čvrsto vjeruje da naša reprezentacija ima potencijal, odnosno da imamo svoje šanse u baraž utakmicama.

„Ako sve uradimo kako treba, nadam se da ćemo se naći na Evropskom prvenstvu. Vrijedi se potruditi i momci su svjesni toga“, naglasio je Milošević.Kada je riječ o spisku reprezentativaca, na njemu nije bilo velikih iznenađenja, a Milošević o tome kaže:

„Dosta samo stručni štab i ja vagali oko tih odluka. Na kraju smo se odlučili da ne remetimo mnogo sve stvari.

Ima nekih promjena, ali suštinski na osnovu utakmica koje smo igrali, stekli smo dosta jasniju sliku o mogućnostima svih igrača.

Jako je bitno da smo upoznali sve karakteristike svih igrača, i bilo bi glupo da pravimo neke velike izmjene i da smo u situaciji da se na samoj utakmici upoznajemo s kvalitetom igrača“.

Govoreći o formi naših igrača u proteklom periodu kaže da je prezadovoljan.

„Treba nam ta forma sad za baraž. Dobro je da igraju, da su u takmičarskoj formi. Većina momaka i igra. Jedina mi je briga da svi dođu zdravi“, podvukao je on. Upitan kako se suprotstaviti reprezentaciji Ukrajine, odgovara:

„Trenutno je situacija u Ukrajini takva kakva je.

Moje razmišljanje ide ka tome da probamo da imamo samo fokus na onome što će se dešavati na terenu.

Situacija i problemi u Ukrajini su njihovi problemi.

Suđenje ne treba da nas zanima, ništa mimo onog što mi treba da radimo na terenu.

Ne mislim da je individualnom kvalitetom Ukrajina mnogo kvalitetnija od nas.

Dosta se stvari rješava timski, taktikom. Momci moraju da shvate da probleme moraju rješavati timski“.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.