Selektor Zmajeva Savo Milošević potvrdio: S Ahmedhodžićem je priča završena, bitno je da bude zdrav u martu i na njega računamo u baražu

Baraž za plasman na Evropsko prvenstvo u nogometu se bliži, a tako i duel Bosne i Hercegovine s Ukrajinom u polufinalu doigravanja na Bilinom polju u Zenici. Za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH govorio je selektor Zmajeva Savo Milošević, koji je zadovoljan formom nogometaša mjesec i po prije ovog meča.

“U kontaktu sam sa igračima, a u narednom periodu planiram putovanje u Njemačku i Tursku gdje igra dosta naših reprezentativaca. Tamo ću pogledati njihove utakmice i iskoristiti priliku da razgovaramo uživo. Uglavnom, svima smo predočili šta u taktičkom smislu planiramo da radimo i vjerujem da ćemo spremno dočekati baraž”, rekao je Milošević za NS BiH.

Sretan je jer većina nogometaša naše reprezentacije igra za svoje klubove.

„Zadovoljni smo trenutnom formom igrača, koji većinom igraju veoma dobro za svoje klubove. Međutim, sve je to relativno i najbitnije nam je da svi budu zdravi do baraža i da ih sve imamo na okupu u predstojećoj, veoma važnoj reprezentativnoj akciji”, dodao je Milošević.

Na pitanje o eventualnim novim imenima u našem nacionalnom A timu selektor je odgovorio:

“Što se tiče novih igrača, tu može biti samo neko ime iz mlade reprezentacije ako bude trebalo popuniti neke praznine. Oni su budućnost ove reprezentacije i na njih računamo. Na proteklim okupljanjima smo provjerili nekolicinu novih igrača i imamo jasnu sliku šta od koga možemo da očekujemo”.

Milošević uvjerava da će i Anel Ahmedhodžić biti na raspolaganju u baražu, nakon što je propustio prethodna dva okupljanja Zmajeva.

“Kao što sam ranije rekao, priča oko njega je završena. Bitno je da bude zdrav u martu i na njega računamo u baražu”, tvrdi Milošević.

Selektor smatra da bh. tim može ostvariti plasman na veliko takmičenje.

“Neće biti lako u baražu, pogotovo što nam je prvi protivnik veoma kvalitetna Ukrajina. Dobro je što igramo na domaćem terenu, nadam se dvije utakmice. Ovakav tip baraža je komplikovan i na jednu utakmicu sve je moguće. Vjerujem da možemo ostvariti uspjeh i plasirati se na Evropsko prvenstvo. Sve smo podredili tome”, istakao je selektor Zmajeva.

Milošević je prokomentarisao i prijateljski meč sa Engleskom koji će biti odigran u junu u Newcastleu.

“Dobra stvar za našu reprezentaciju je što je dogovoren meč sa tako jakim i atraktivnim protivnikom kao što je Engleska. Takve utakmice ti uvijek pokažu gdje si u odnosu na najveće timove i predstavljaće veliko iskustvo, pogotovo za mlađe igrače. Međutim, taj meč je daleko i naša razmišljanja su sada usmjerena isključivo na ono što nas čeka u baražu”, zaključio je Milošević za kraj razgovora za zvaničnu stranicu Saveza.

Duel BiH i Ukrajine je 21. marta u Zenici, a podsjećamo da će ove sedmice Zmajevi saznati i imena protivnika u UEFA A Ligi nacija. Žrijeb je u četvrtak 8. februara u 18:00 sati u Parizu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.