Selektoru Zmajeva Ivaylu Petevu uskoro ističe ugovor, otvoreno je otkrio nepoznate detalje: “Još uvijek nismo razgovarali, Džekino mišljenje o meni je najveća ocjena”

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivajlo Petev, za bugarski TopSport govorio je o nastupima BiH u Ligi Nacija, Edinu Džeki i novom ugovoru.

Zmajevi su Ligu Nacija okončali na prvom mjestu i izborili A diviziju i baraž za Europsko prvenstvo. Petev kaže da to nije slučajno.

“Rezultati govore sami za sebe, a nije bilo nimalo lagano. Ipak, mislim da smo postavili temelj za ovaj uspjeh već u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje smo odigrali samo jednu slabu utakmicu.

Za mene, ono što se poslije dogodilo u Ligi nacija uopšte nije bila slučajnost. Osvojili smo prvo mjesto i to utakmicu prije kraja. Mi smo sretni.

Želim još jednom čestitati svojim igračima na uspjehu, dali smo sve od sebe i ostvarili cilj”, rekao je Petev za TopSport.

Bugarski novinari su se zanimali kako je raditi sa Edinom Džekom, jednim od najboljih napadača u Europi.

“Edin je sjajan igrač i izuzetna osoba. Za mene, njegovo mišljenje o mom radu je najveća ocjena koju mogu dobiti.

Lagano je raditi s takvim igračima, oni su veliki profesionalci i ne morate se obazirati na disciplinu i predanost treninzima. Dali su primjer svim drugim igračima u ekipi”, rekao je Petev.

Petevu uskoro ističe aktuelni ugovor sa NS/FS BiH.

“Još uvijek nismo razgovarali o novom ugovoru. Do kraja godine ima još dva i po mjeseca, tako da ima vremena.

Mislim da ova ekipa ima potencijal i nadam se da možemo napraviti sljedeći korak, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Nadam se da ćemo u tome uspjeti.”

Petev je selektor BiH od januara 2021. godine.

Ukupno je na klupi naše reprezentacije bio na 20 utakmica. Ostvario je učinak od šest pobjeda, sedam remija i sedam poraza.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.