Šemsudin Mehmedović najavio okupljanje ispred Ambasade Rusije: “Ne ruskoj politici u BiH”

U susret 25. novembru, Danu državnosti Bosne i Hercegovine neformalna grupa građana organizira press konferenciju “Ne ruskoj politici u BiH”.

Press konferencija će biti organizirana u srijedu, 24. novembra u 11 sati ispred sjedišta Ambasade Rusije u Sarajevu.

Podsjetimo, Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine i član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost pozvao je na velike proteste pred ruskom ambasadom, te da se ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov proglasi personom non gratom.

Mehmedović je podsjetio da je američki predsjednik Joe Biden nakon povlačenja iz Afganistana pitao: zašto bi se Amerikanci borili za Afganistan, ako se za Afganistan neće boriti Afganistanci?

“Evo imamo priliku da se borimo. Pozivam na proglašenje ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova personom non gratom i velike proteste pred ruskom ambasadom dok dotični ne napusti BiH. Obavezno je tražiti njegovo protjerivanje iz BiH, a najmanje prestati komunikaciju sa njim”, naveo je Mehmedović, te dodao:

“Šta nam drugo preostaje da bi smo dokazali ozbiljnost u svojoj borbi za BiH. Ovo je ruska intervencija rušenja pravne države u BiH, Ustava BiH i nametanje uslova i diktata državnim udarom. Kabuhov nije dao intervju za BHRT već otrkio scenarij razvoja događaja prema scenaristima iz Moskve”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.