Senad Hadžifejzović javno poziva Milinovića nakon brutalnih napada: “Ponesite argumente, dokaze, sve što imate, čekamo vas…”

Regulatorna agencija je u nedjelju, na neradni dan, po skraćenom i hitnom postupku, osudila, presudila i unaprijed najavila najstrožije mjere i sankcije za FACE TV.

“Zbog svega navedenog i brutalnog napada na FACE TV službenim putem i putem SMS poruke pozvali smo direktora RAK-a Draška Milinovića da gostuje u Centralnom dnevniku.

Iako je SMS porukom odgovorio da će dobiti odgovor službenim putem, na mail je, službeno, samo stigla potvrda o prijemu maila, navode iz te televizije.

-Face TV poziva direktora RAK-a Draška Milinovića da gostuje u Centralnom dnevniku i javno, ovom najavom – dođe u CD, uživo, petak ili subota, te da obavezno sa sobom ponese argumente, dokaze, sve što ima, poručili su iz Face televizije.

“Mogu da najavim rigorozne mjere, da se ovakve stvari nikada više ne bi desile. Da poručim i drugim medijima, prvenstveno FACE televiziji, da ovakve stvari Agencija neće tolerisati.

U slučaju ponavljanja, krajnja mjera je suspenzija programa i oduzimanje dozvole”, Draško Milinović, direktor RAK-a BiH.

“Nisam rekao ubiti, već umiriti”, kaže poznati bh. novinar, koji poziva i vještake da snimak analiziraju.

Hadžifejzović je dobio podršku građana i kolega uz poruku “Ne širite laži i paranoične konstrukcije!” I BH novinari stava da se iz spornog snimka emisije, ne može jasno razaznati šta je konkretno rekao Hadžifejzović, te da je po srijedi moguća zlupotreba RAK-a.

Direktor RAK-a Draško Milinović, bivši je direktor RTRS-a.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.