Senad Hadžifejzović je “hirurški precizno” analizirao ono što mnogima u Bosni i van nje promiče: “Amerika ovo treba da riješi…”

Senad Hadžifejzović je “hirurški precizno” analizirao ono što mnogima u Bosni i van nje promiče. U nastavku vam prenosimo šta je zapravo rekao u Centralnom dnevniku na Face televiziji. Pogledajte šta je poručio Hadžifejzović na dnu teksta.

“Svi čekaju rasplet / raspad državne koalicije. Jasno je da je i SDA u pripravnosti… Amerika ovo treba da riješi… prije nego i ako na vlast dođe Trump.

Hadžifejzović:

„Od reakcija posebno izdvajamo samo jednu – SDA stranke. Zašto?

Između ostalog – i zato što je jasno da SDA čeka rasplet / raspad, preciznije – koalicije Trojke i Dodika. Možete zamisliti ulazak SDA u koaliciju sa Dodikom? Šta bi SDA mogla da uradi?

Samo da uđe u vlast i aminuje Dodikove zahtjeve? U istoj su poziciji i opozicija – SDA i pozicija – Trojka. Ko god popusti Dodiku – gotov je. Politički gotov.

I još jednom: ovo je situacija u kojoj ni SDA ni Trojka ne smiju biti pasivni, ali ipak, više je ovo situacija za Ameriku i Zapad negoli za domaće političke igrače.

Ovo je rat Dodika protiv Zapada, Amerike…

Dodik krši američki Dejton. Dodik igra za Ruse. Dodik provocira, ismijava i napada Ameriku. Amerika ovo treba da riješi… prije nego i ako na vlast dođe Trump.“

Pogledajte šta je poručio Hadžifejzović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.