Senad Hadžifejzović napustio studio… A onda se ljut vratio: “Sad ćete obojica na raport! Zašto Bošnjake ne zovete Bošnjacima?

Sukob oko Bosne i Hercegovine: General Ante Prkačin prozvao prof. Suada Kurtćehajića! FACE organizovao sučeljavanje, FACE TO FACE! Hadžifejzović napustio studio… A onda se vratio: “Sad ćete obojica na raport! Zašto Bošnjake ne zovete Bošnjacima? Što ti, Suade, govoriš Bošnjacima da budu Bosanci, a ti, Ante, da su Bošnjaci – muslimani…? Bošnjaci se izjašnjavaju kao Bošnjaci – sami su to izabrali na popisu! Pustite ljude da se sami izjasne!”

Hadžifejzović: “To između naroda – Bošnjaka, Hrvata, Srba – sasvim je OK. Nakon onakvog rata, OK je! More je primjer. Kupaju se zajedno, uživaju – sve OK! Mladi su primjer. Seksaju se! Sex – no complex!

Mostar nije tako crn niti toliko podijeljen ako i kada odete dolje i prošetate na obje obale. Rade ljudi, a i mladi ljudi zajedno… iste probleme imaju i dijele.

No, politika… Ante Prkačin, zastupnik u Saboru RH, Domovinski pokret, general HOS-a, političar – i dr. Suad Kurtćehajić, profesor FPN Sarajevo. Povod? Ante Prkačin je sam izazvao na dvoboj profesora Kurtćehajića, ovaj prihvatio i evo ih.”

Prkačin: “Kasno je za građansku državu!” Kurtćehajić: “Udarate na temelje BiH!” Prkačin: “Pokušali ste sve muslimane u Jugoslaviji integrirati! Je li Bošnjak ima veze sa Bosnom?” Kurtćehajić: “Bošnjak i Bosanac su isto! Bosanac je kopča za državu!”

Prkačin: “BiH je satrap za koji su krivi polupismena evropska i svjetska elita koja se ovdje uključila i polakomljelost bošnjačkog faktora koji je krenuo nabrzinu stvarati građansku državu! Ovakva BiH nema šanse, perspektive ni smisla! Mora se nešto mijenjati! Ovo je obesmišljeno!”

Kurtćehajić: “Ne možemo, generale, izmišljati stvari… Nećemo da se suočimo sa realnošću!”

Kurtćehajić: “Bili ste omiljeni u Bosni, generale, ali veličanje Ante Pavelića… to su stvari…”

Hadžifejzović Prkačinu: “Niko ne pjeva sevdalinke kao ti, bar od ovih vojnika!”

Prkačin: ”Malo ko…”

Hadžifejzović: “Zašto voliš sevdalinke?!”

Prkačin: ”Osjetim je!”

ČITAJTE I OVO: Predsjednik pokreta Snaga domovine Ahmed Husagić kod Hadžifejzovića: “Historijska šansa za BiH su…”

Hadžifejzović: “Šta osjetiš…! I koji si ti pravi, ovaj ili onaj koji daje izjave koje su šovinističke…?!”

Pogledajte cijelo sučeljavanje generala Ante Prkačina i prof. Suada Kurtćehajića o Bošnjacima, Hrvatima, Srbima i budućnosti Bosne i Hercegovine u videoprilogu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.