Senad Hadžifejzović odgovorio sramotnom Mariću iz Srbije, itekako je imao šta da mu kaže: “Milomire, kakva si ti novinarčuga… bio!”

Senad Hadžifejzović odgovorio sramotnom novinaru iz Srbije Milomiru Mariću nakon gnusnih uvreda upućenih preživjelim logorašima iz Prijedora.

Možete li zamisliti da na bilo kojoj bh televiziji, vidite emisiju u kojoj osuđeni ratni zločinci, kao heroji uz podršku voditelja šire mržnju, provociraju, lažu i revidiraju historiju…. To se svakodnevno dešava na srbijanskim televizijama pogotovo u emisijama koje vodi upravo Marić..

Zbog svega toga je sinoć reagovao vidno izrevoltirani Hadžifejzović.

“Milomira Marića, prvog čovjeka Happy televizije, tzv, sretne televizije zvala je naša producentica više puta i razgovarala je o tome da bude gost uživo u Centralnom dnevniku. I Antonijević reditelj Dare iz Jasenovca je pozvan u emisiji ali je odbio gostovanje zbog bolesti”, započeo je Hadžifejzović.

Pogledajte šta je poručio sramotnom Milomiru Mariću.

ČITAJTE I OVO: Kada Senad Hadžifejzović zanijemi, a logoraši progovore. Jusufov monolog za historiju, slušaj Mariću!

Podsjetimo, režiser filma “Dara iz Jasenovca” Predrag Gaga Antonijević bio je gost jutarnjeg programa “Dobro jutro Srbijo” na Happy TV, a ugostio ga je kontroverzni novinar Milomir Marić, koji je široj javnosti poznat po nacionalističkim i pročetničkim izjavama.

Iako je u emisiji trebao govoriti o “Dari iz Jasenovca” te o tome kako je sniman film, na koje su to prepreke nailazili i s kakvim se kritikama susreo nakom premijere filma, Antonijević je, na Marićevu inicijativu, u jednom trenutku emisije odlučio promijeniti temu i razgovor preusmjeriti na logore u okolini Prijedora, koje su Srbi osnovali tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Razlog je taj što je “Dara iz Jasenovca” ispala iz utrke za nagradu Oscar, dok se bosanski film “Quo vadis, Aida” smatra jednim od najozbiljnijih kandidata za zlatni kipić. Potaknuti ovom činjenicom, Marić i Antonijević su “zaguslali” o uroti “cijelog svijeta protiv Srba”, navodeći da svi pokušavaju Srbe prikazati zločincima u proteklom ratu, što je, kako su zaključili, sve propaganda.
Prema Marićevom mišljenju, logori Omarska, Keraterm i Trnopolje, kroz čiju je golgotu prošlo na hiljade Bošnjaka i Hrvata, od kojih su mnogi ubijeni na najzvjerskije načine, nisu bili nikakvi koncentracioni logori, nego sabirni centri otvorenog tipa u kojima su Bošnjaci i ostalo nesrpsko stanovništvo tražili utočište i sigurnost.

“Tu su se oni sklanjali da ih, znate, ne bi ko ubio”, rekao je Marić. Ko ih je htio ubiti, međutim, nije precizirao.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.