Senad Hadžifejzović postao dobitnik velikog priznanja, treba ovo zaslužiti: Proglašen je za počasnog građanina Grada Bihaća!

Povodom 764 godine postojanja Bihaća danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su prisustvovali brojni gosti i zvanice iz Bosne i Hercegovine i regiona, uključujući federalnog premijera Nermina Nikšića, ministre u Vladi Federacije BiH Kemala Hrnjića, Tonija Kraljevića i Vojina Mijatovića, te predsjednicu Federacije Lidiju Bradaru.

Priznanje “Počasni građanin Bihaća“ dobio je novinar i vlasnik Face TV Senad Hadžifejzović.

Naglašeno je da je priznanje dodijeljeno za istaknuti lični doprinos u sferi društvenog života, za promicanje vrijednosti demokratskog društva kroz građanski koncept moderne evropske države, uz poštivanje ljudskih prava, te promicanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji dobitnik najvišeg gradskog priznanja Povelje “26. februar” je dugogodišnji uspješni bihaćki privrednik Adem Ibrahimpašić za izuzetna ostvarenja i postignuća u privrednom sektoru, koji su doprinijeli promoviranju grada Bihaća.

Dobitnici nagrade Grada Bihaća “Japodski konjanik” su Dženan Midžić, Hassan Selimović, Farah Jušić i Ivona Murk. Ova nagrada dodjeljuje se talentovanim i uspješnim mladim ljudima za njihove rezultate i doprinos u nauci, kulturi, sportu, umjetnosti i promociji vrijednosti grada na Uni.

Specijalna priznanja gradonačelnika Bihaća dobili su umjetnica Selma Selman i ekipa dokumentarnog filma “Ekspedicija na tri rijeke“. Dodijeljene su i Plakete branilaca – oslobodilaca Bihaća, te gradske plakete i zahvalnice.

“Drago mi je da smo i ove godine dostojanstveno obilježili Dan grada, uz naše brojne prijatelje, partnere, počasne goste i zvanice.

Priznanja i nagrade su samo skromni izraz zahvalnosti za odbranu, promociju i doprinos razvoju našeg grada” – rekao je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Bihać prethodila je degustacija velike rođendanske torte na platou crkve “Sv. Ante Padovanskog“ u središtu grada.

ČITAJTE I OVO: Zagonetna odjava Centralnog dnevnika, Senad Hadžifejzović je javno otkrio određene detalje

ČITAJTE I OVO: Senad Hadžifejzović tokom intervjua uživo poručio: “Poštovani gledaoci, obratite pažnju!”

Program obilježavanja 764. godine postojanja Bihaća nastavit će se revijalnom malonogometnom utakmicom gradskih vijećnika i uposlenika gradskih preduzeća i ustanova.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.