in , , ,

Senzacionalna Lana Pudar oborila rekord pa kod Hadžifejzovića poručila: “Nastupat ću za Bosnu i Hercegovinu!”

Lana Pudar 15-godišnja plivačica ispunila je B normu u kvalifikacionoj trci u Srbiji, a onda je u finalu napravila senzaciju postavivši drugo vrijeme sezone

Lana Pudar 15-godišnja plivačica ispunila je B normu u kvalifikacionoj trci u Srbiji, a onda je u finalu napravila senzaciju postavivši drugo vrijeme sezone. To je donijelo A normu za Olimpijske igre u Tokiju.

Tako je Pudar oborila državni rekord. Sinoć je gostovala u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića.

Senad: Ideš na olimpijadu, zamislite da 15-godišnjakinja, Hercegovka, bude olimpijska pobjednica.

Lana: Ponosna sam! Imam loše uslove, u Mostaru nemamo olimpijski bazen! Moram ići u druge gradove u BiH ili regionu! Imamo 25 metara bazena u Mostaru! Od pete godine se bavim plivanjem! Ostajem u Mostaru, nastavit ću trenirati još jače! Vidjet ću kakve će mi puteve otvoriti plivanje! Nastavljat ću predstavljati BiH, to je sigurno! Znači mi što sam iz sportske porodice koja razumije šta znači baviti se sportom!

Damir: Ona već dugo vremena pravi rezultate koji su na nivou najboljih evropskih i svjetskih rezultata! U Zagrebu je, pored najboljih plivačica, pokazala zapažene rezultate! U novembru je potpisala stipendijski ugovor sa olimpijskim komitetom, nakon toga su se javljali i sponzori koji su je htjeli stipendirati! Da imamo bolje uslove, sigurno bi još bili bolji rezultati! Vlasti, pobogu, napravite napokon bazen u Mostaru! Ne smijemo više u Neretvi trenirati i plivati! Lana će tek dati rezultate! Ona je domaći projekat! Da bi na olimpijadi ostvarila odlične rezultate moraju se omogućiti uslovi, potreban je novac i poslati je tamo gdje može trenirati!

Pogledajte snimak cijelog gostovanja.

Čedomir Jovanović uzburkao duhove kod Senada Hadžifejzovića: “Dodik i Čović koriste korona krizu da unište BiH! Bolje da Vučić donosi vakcine, nego da puca!”

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra ključni meč, osiguran i direktan prenos!