Senzacionalna prvakinja Evrope iz Bosne i Hercegovine: Lana Pudar poslala inspirativnu poruku citirajući legendarnu američku plivačicu

Nova evropska prvakinja u disciplini 200 metara delfin Lana Pudar podijelila je vrlo inspirativnu poruku na društvenim mrežama.

Pudar je sa 16 godina potvrdila da je svjetska plivačka senzacija pošto je na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u Rimu došla do zlata na 200 metara te bronze na 100 metara delfin.

Zbog godina rijetko ko je očekivao zlatnu medalju, ali je mlada Mostarka vjerovala u sebe te na kraju dosegla evropski tron – javlja Klix.

Stoga, njena inspirativna poruka na društvenim mrežama dobija još jači smisao.

Naime, Pudar je citirala legendarnu američku plivačicu Daru Torres koja je nastupila na pet olimpijskih igara i na svim je osvajala medalje.

Kada je nastupila 2008. godine u Pekingu, dala je izjavu koju je večeras citirala naša plivačica.

“Ne stavljajte dobnu granicu na svoje snove”, napisala je Pudar citirajući izjavu Torres koja je postala hit tokom Olimpijskih igara 2008. godine kada je Amerikanka imala 41 godinu.

“Najbolji mogući kraj nevjerovatne sezone.

Hvala svima na velikoj podršci”, dodala je Pudar na svom Instagram profilu.

Podsjetimo, Pudar je trebala nastupiti na Svjetskom juniorskom prvenstvu u peruanskoj Limi, ali je tim odlučio da je vrijeme za odmor nakon četiri uzastopna nastupa na velikim takmičenjima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.