Šerak i Bjelić gostovali u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem: Ne možemo od države krasti, a u nju se kleti! Nećemo da vladamo, nego da služimo!

U nedjelju, 5. februara, na prijevremenim lokalnim izborima za načelnika Vogošće i gradonačelnika Srebrenika kandidati Ujedinjene koalicije (NiP, SDP, Naša stranka) –su Adnan Šerak (Vogošća) i Adnan Bjelić (Srebrenik). Gostovali su u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

Šerak: “Vogošća je u kandžama političkog jednoumlja posljednjih deset godina! Moramo Vogošću približiti porodicama, graditi parking, izletište, šetnicu, trg… imamo potencijal!” Bjelić: “Država nam je broj jedan; ne možemo (…).”

“(…) od nje krasti, a u nju se kleti! Mladi, preuzmite odgovornost! Nemojte samo kritikovati! Neću da vladam ljudima – hoću da im služim!”

Bjelić: “U proteklih petnaest-dvadeset dana uradili smo plan; imamo trideset projekata i trideset mjera koje planiramo implementirati! Vodio sam dosta projekata; smatram da to možemo izvesti!”

Šerak: “25 godina obećanja je iza nas. Trojka je pokazala kako se obećanje i realizuje. Općina s najvećim prirodnim priraštajem u FBiH je Vogošća!

Djeca nemaju sadržaje; moramo Vogošću približiti porodicama! Općinski načelnik mora inicirati da se što prije dobiju potrebne dozvole, te da se time ubrza gradnja puta.”

Bjelić: “Moramo imati strateški pristup razvoju! Ne možemo prihvatiti da su nam institucije uzurpirane i zahvaljivati se načelnicima kao da su to njihova sredstva! To su sredstva svih nas! Moraju se dati građanima Srebrenika!

Moramo imati ravnomjeran razvoj svih mjesnih zajednica; moramo riješiti problem vodosnabdijevanja! Srebrenik ima ekonomski rast! Novalić nam je dao 0 KM u pandemiji za projekte u Srebreniku!”

Šerak: “Vogošća je u kandžama političkog jednoumlja posljednjih deset godina! Bivši načelnik je mogao više uraditi da nije pripadao takvom konceptu upravljanja općinskom strukturom. Mi to nazivamo ‘Asimov koncept’. Pokrenut ćemo novi koncept, donijet ćemo Vogošću svojim građanima… radit ćemo na poboljšanju infrastrukture! Nemamo parking, izletište, šetnicu, trg, a imamo potencijal!”

Bjelić: “U Srebreniku imamo oko 20.000 posjeta! Svakim danom i mjesecom Srebrenik sve više privlači, kako domaće, tako i strane turiste!

Ja sam praktičar više nego političar! Na završnom skupu su bili samo mladi i samo oni su govorili, dali su novu političku energiju! Moramo iskoristiti njihovu energiju kako bismo popravili stanje u državi!”

Šerak: “Pozivam sugrađane da izađu na izbore. Tako se čuva država! Neka glasaju po ličnoj savjesti; vrijeme je za novi koncept koji ispunjava obećanja.”

Bjelić: “Država nam je broj jedan; ne možemo od nje krasti, a u nju se kleti! Mladi, preuzmite odgovornost. Nemojte samo kritikovati! Sve svoje vrijeme ću staviti na raspolaganje Srebreniku! Neću da vladam ljudima – hoću da im služim!”

Pogledajte njihovo gostovanje kod Hadžifejzovića.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.