Sergej Barbarez izabrao početnih 11 za Englesku, brojna iznenađenja u ekipi!

Večeras Sergej Barbarez debituje na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, a poznat je početni sastav koji je odredio za utkamicu s Engleskom. Prijateljsku utakmicu pred rasprodanim tribinama St James’ Parka večeras od 20:45 igraju fudbalske reprezentacije Engleske i Bosne i Hercegovine.

Zmajevi po prvi put igraju protiv Engleske, a biti će ova utakmica debitantska za novog selektora, legendarnog Sergeja Barbareza.

Dosta je promjena u našoj ekipi u odnosu na prethodne godine i prethodne kvalifikacije za EURO, pa je bilo i za očekivati i neke debitante u početnoj postavi večeras.

Naročito se to odnosi na bekovske pozicije gdje smo totalno hendikepirani jer neće igrati Amar Dedić i Sead Kolašinac, dok se od repreznetacije oprostio Miroslav Stevanović.

Da skratimo, početna postava Zmajeva za večerašnju utakmicu glasi ovako:

Vasilj; Bičakčić, Ahmedhodžić, Katić, Radeljić, Tahirović, Šarić, Hajradinović, Gazibegović, Gigović, Demirović.

Ermedin Demirović biti će kapiten naše selekcije, dok su debitanti u selekciji Nikola Katić, Stjepan Radeljić i Armin Gigović.

Što se Engleza tiče, Gareth Southgate je odredio sljedećih 11 igrača da istrče od prve minute na megdan našoj selekciji:

Pickford, Trippier, Konsa, Gallagher, Dunk, Guehi, Palmer, Alexander-Arnold, Watkins, Eze, Bowen.

Biti će zanimljivo vidjeti i za koju formaciju se odlučio Sergej Barbarez, jer je stavio četiri stopera, jednog desnog beka, četiri veznjaka i jednog napadača – prenosi Sportsport.ba.

Meč će suditi Rohit Saggi iz Norveške, a pomagaće mu takođe Norvežani Morten Jensen i Anders Olav Dale. Četvrti sudija je Danac Morten Krogh.

Utakmica se igra večeras na St James’ Parku u Newcastleu s početkom od 20:45 sati. Utakmicu prenosi BHRT.

Iako su za put u Englesku potrebne vize i organizacija putovanja nije nimalo jednostavna, naši navijači su stigli u Newcastle i već su tokom dana počeli praviti štimung za utakmicu, privukavši veliku pažnju.

Također, ljudi koji su dio bosanskohercegovačke zajednice u Engleskoj posjetili su danas reprezentativce Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom proveli su vrijeme u ugodnom razgovoru sa selektorom Sergejom Barabrezom i njegovim saradnicima.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.