Sergej Barbarez odabrao početnih 11 za Italiju: Pogledajte prvu postavu za večeras

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 20:45 igra novu prijateljsku utakmicu, ovoga puta protiv Italije, a selektor Sergej Barbarez odredio je startnu postavu. BiH je u prvom duelu s Barbarezom na selektorskoj poziciji poražena od Engleske rezultatom 3:0, ali je tim Zmajeva igrao u prilično kombinovanom sastavu.

Ista je situacija i večeras, a selektor je ponovo bio primoran na dvije rotacije.

BiH nastupa u sastavu: Pirić, Ahmedhodžić, Katić, Bičakčić, Gazibegović, Mujakić, Šarić, Tahirović, Hajradinović, Gigović i Demirović.

Na klupi BiH su: Hadžikić, Hadžikadunić, Huseinbašić, Tabaković, Burnić, Šošić i Muharemović.

Italija: Donnarumma, Darmian, Buongiorno, Calafiori, Bellanova, Cambiaso, Jorginho, Fagioli, Frattesi, Chiesa i Scamacca.

Na klupi Italije su: Vicario, Meret, Di Lorenzo, Dimarco, Gatti, Pellegrini, Raspadori, Cristante, Mancini, Retegui, Zaccagni, El Shaarawy, Bastoni i Folorunsho.

Barbarez je napravio dvije promjene jer umjesto Vasilja i Radeljića počinju Pirić i Mujakić.

Fudbaleri Italije u prvom pripremnom meču uoči Evropskog prvenstva remizirali su s Turskom bez golova, a u duelu protiv BiH planiraju ostvariti pobjedu i na pozitivan način najaviti nastup na smotri najboljih selekcija Evrope. Ipak, i naša selekcija večeras ima svoju računicu.

Duel protiv Italije bit će idealna prilika za igrače s manjom minutažom u prošlosti da se dokažu selektoru Barbarezu za buduće obaveze reprezentacije.

Utakmica se igra na Carlo Castellani stadionu u Empoliju, a glavni sudija je Chrysovalantis Theouli s Kipra s pomoćnicima Michaelom Soteriouom i Petrosom Petrouom.

VEZANI TEKST: Zmajevi igraju večeras: Evo gdje možete gledati meč Italija-BiH

Možete je gledati u prijenosu na BHT-u, a glavne detalje s meča pratit ćemo i na portalu BHDijaspora.net.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.