Severina nastupila u Brčkom na Trgu mladih i javno progovorila: “Nisu mi dozvolili da nastupim u bojama Ukrajine i BiH”

Popularna hrvatska pjevačica Severina nastupila je jučer u Brčkom na Trgu mladih i pred publiku izašla u trenerci što je izazvalo niz reakcija, a danas je ona pojasnila zbog čega je nastupila u toj odjeći.

Za koncert u Brčkom ona i njena ekipa imali su pripremljene trenerke u plavoj i žutoj boji kao simbol podrške Ukrajini, a kako je sama rekla ujedno i bojama BiH, međutim organizatori joj nisu dozvolili da nastupi u toj odjeći što je i sama potvrdila.

“Konačno jednom mogu potvrditi da su neke glasine o meni točne. Tako mi Alije Sirotanovića, priznajem da sam u Brčkom nastupala u trenirci neutralnih boja (i po nekima uvrijedila publiku), a razlog tome je upravo to da ne uvrijedim odjećom dio publike.

Po mišljenju lokalnih političara distrikta. Dakle, cijelom bendu dala sam baš za nastup u Brčkom sašiti trenirke u bojama BiH i ukrajinske zastave. Politička vrhuška distrikta toliko se prepala da je pritom zaboravila da je i zastava njihove države istih boja kao i napadnute Ukrajine.

Pa je bilo BIH – ne BIH. I završilo je ne bih! I jedino što sam imala za presvući bila je putna trenirka. Da je sve što vam kažem točno, potvrđuje priložena fotografija iz šatora. U svakom slučaju, isprika publici… Slava Ukrajini!

Živjela nam i Bosna i Hercegovina i svi ljudi dobre volje u njoj“, objavila je Severina na svojoj službenoj Facebook stranici.

Severina je na Trgu mladih nastupila povodom 22. godišnjice distrikta Brčko u organizaciji Vlade Brčko distrikta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.