Situacija je “alarmantna”: Vojin Mijatović “podiže bh. dijasporu na noge”!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, oglasio se na svom Facebook nalogu nakon posljednjih izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodiko o “mirnom razlazu” u našoj državi.

Mijatović ističe kako će Dodik nakon oktobarskih izbora krenuti u secesiju ukoliko Pokret za državu ne bude imao dovoljan broj poslanika u Narodnoj skupštini RS-a.

– I danas je Milorad Dodik jos jednom pokazao koje su mu namjere, još jednom je dokazao zašto je Pokret za državu najbitniji projekat za opstanak BiH.

Ukoliko Pokret za državu ne bude imao 10-12 zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske nakon oktobra, jasno je kao dan da Dodik kreće u secesiju, rekao je Mijatović.

On je iskoristio ovu priliku te još jednom pozvao naše ljude u inostranstvu da se registruju za glasanje i tako, kako kaže Mijatović, spriječe raspad Bosne i Hercegovine.

– Mjesecima radimo svaki dan da se što više naših ljudi u inostranstvu registruje i da pokušamo zajednički spasiti raspad BiH.

Radimo sami bez ičije pomoći jer u drugom entitetu bitnije su neke druge borbe. Molim još jednom sve naše građane da se do 19.07. registruju u što većem broju i da zajednički pobjedimo, poručuje, između ostalog, potpredsjednik SDP-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.