Sjajna gesta: Porodica Muslić u Tešnju poklonila preko 200m2 zemlje klubu da pravi teren

NK TOŠK iz Tešnja objavio je novosti vezane za planove proširenja infrastrukture kluba. TOŠK nakon promjena u upravi planira graditi pomoćni teren, a u sklopu projekta objavili su informaciju o novoj imovini.

Dio zemlje su kupili, a ono što je zanimljivo, dio zemlje im je poklonila jedna tešanjska porodica. I to ne malo – čak 217 kvadratnih metara u Mekišu pored Tešnja.

“Zahvaljujemo se porodici Muslić koja je donirala 217 m2 za izgradnju pomoćnog terena u Mekišu.

Ovim činom potpisivanja ugovora, napravili smo veliki korak za izgradnju pomoćnog terena u Mekišu što je bio jedan od ciljeva Uprave Kluba.

Ovim putem se zahvaljujemo donatorima koji su omogućili kupovinu zemljišta za izgradnju pomoćnog terena u Mekišu, gospodinu Kenanu Ahmetliću i kompaniji Mann+hummel Ba. Tešanj.

Zahvaljujemo se gospodinu Amaru Ćemanu i njegovom notarskom uredu na susretljivosti i predanom radu u riješavanju imovinsko – pravih odnosa, Komisiji za izgradnju pomoćnog terena u Mekišu na predanom radu u rješavanju imovinsko – pravnih odnosa i izradi projektne dokumentacije za izgradnju pomoćnog terena u Mekišu.”

Pllan odavno postoji

NK TOŠK je još prije dvije godine obznanio želje i planove o izgradnji pomoćnog terena sa vještačkom travom.

“Radovi predviđeni ovim projektom odnose se na unaprijeđenje infrastrukture za razvoj omladinskog nogometa/fudbala, odnosno izgradnju terena sa vještačkom travom koji će se graditi na lokaciji pomoćnog stadiona u MZ Dobropolje-Mekiš, Općina Tešanj.

U sklopu radova izvršiće se nabavka, doprema i montaža vještačke trave (FIFA Quality Pro) za teren u skladu sa svim UEFA standardima uz sve popratne objekte kako bi se na ovom stadionu mogli održavati treninzi, pripreme i takmičarske utakmice omladinskih selekcija.”

TOŠK je trenutno u nezavidnoj poziciji na tabeli Prve lige Federacije BiH i sigurno da će u Tešnju učiniti sve da ne ispadnu u niži rang – prenosi Reprezentacija.ba.

Navijači su ipak ohrabreni najavama izgradnje pomoćnog terena.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.