Sjajni Dijamant Edin Džeko bukvalno hara italijanskom ligom, briljirao je za Inter: U tandemu s Martinezom kreirao oba gola za veliki preokret i bitan trijumf Intera

Fudbaleri Intera uz mnogo muke vratili su se na pobjedničke staze savladavši fenjeraša Cremonese rezultatom 2:1 na gostovanju. Briljirao je Edin Džeko.

Inter je kod posljednje ekipe lige gostovao s isključivo jednim ciljem, a to je upisati pobjedu i vratiti se na pravi put nakon poraza od Empolija u prošlom kolu.

To je na kraju došlo zahvaljujući tandemu Edin Džeko – Lautaro Martinez.

Gosti su krenuli vrlo ofanzivno i izveli šest kornera u prvih osam minuta, no tim iz Cremone je poveo nakon što je prvi put prešao centar.

Igrao se 11. minut kada je David Okereke postigao jedan od najljepših pogodaka sezone. Pogodio je iz okreta udarcem van kaznenog prostora, a lopta je od prečku ušla u mrežu Andrea Onane – prenosi Klix.ba.

Nije se dugo čekao odgovor. U 21. minuti Edin Džeko hvata fantastičan volej, a loptu golman odbija do Lautara Martineza koji pogađa u praznu mrežu.

Do odlaska na odmor Džeko je imao još dvije dobre prilike, ali je rezultat bio 1:1.

Ključni detalj vidjeli smo u 65. minuti.

Ponovo su isti akteri kreirali gol Intera. Ovoga puta Džeko gura sjajnu loptu u prostor za Lautara, a Argentinac svojim drugim pogotkom donosi preokret Interu.

Ubrzo nakon preokreta, trener Simone Inzaghi izveo je obojicu današnjih junaka, a umjesto njih ušli su Romelu Lukaku i Joaquin Correa.

Ostalo je 1:2 tako da je Inter “skočio” na drugo mjesto na tabeli s dva boda više u odnosu na Milan i utakmicom više. Ipak, Napoli bježi, čini se, nedostižnih 10 bodova na vrhu tabele.

U narednom kolu Inter dočekuje upravo Milan u velikom gradskom derbiju.

Rezultat i strijelci:

Cremonese – Inter 1:2 (Okereke 11’ / Martinez 21’, 65’)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.