Skopljaković poslao jasnu poruku: “Čovićevo čuvajte RS i Milanovićevo “dizanje” Dodika, za etničko čišćenje Hrvata u RS…”

Predsjednik Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine Božo Skopljaković obratio se javnosti saopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik hrvatski je partner u BiH, nije etnonacionalist, nije šovinist, ne širi etničku mržnju.

Nama je Republika Srpska, odnosno Dodik partner u ovim previranjima. Tko to ne razumije ili ne razumije ili je pokvaren.

Ako netko iz Hrvatske bude glasao za te sankcije, on je za mene izdajnik. Onda ću ja predstavljati Hrvatsku u Europskom vijeću. “, izjavio je, ne tako davno, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

“Mi u Republici Srpskoj podržavamo tužiteljstvo za ratne zločine Srbije i podizanje optužnice protiv umirovljenih pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uz tvrdnju kako su oni odgovorni za ratne zločine protiv srpskih civila tokom operacije “Oluja” u kojom je oslobođena okupirana hrvatska teritorija.

Radi bolje i mirnije budućnost zemalja regije svi trebaju odgovarati za ono što su radili tokom proteklog rata, kao što trebamo njegovati kulturu sjećanja”, riječi su Milorada Dodika.

Ako Republika Srbija može da sudi svima u okruženju za navodne zločine koji su se desili na teritoriju druge države tko smo mi a tko su oni.

Da li, gospoda Dragan Čović koji iz dubine duše vapi, čuvajte Republiku Srpsku, kao i Zoran Milanović koji slavi gospodina Dodika, podupiru diktatora Republike Srpske i ovakvu politiku da druga država pokreće postupke protiv državljana slobodne, neovisne, evropske i NATO Hrvatske.

Gospodo, ako zdušno podupiru gospodina Dodika onda podupirete i etničko čišćenje počinjeno na prostoru dijela BiH koji se trenutno zove Republika Srpska sa koje je nestalo više od dvije stotine hiljada Hrvata.

Sve ratne zločine treba istražiti i pravedno procesuirati, međutim zločinci ne mogu biti pravedni tužitelji!

U ovim teški trenutcima za svijet i sve nas lako je razumjeti korumpirane koji izvlače korist samo za sebe i svoju obitelj, osobnu ili stranačku, ali teško je razumjeti one koji ih podupiru, jeli to isti interes ili naivno vjerovanje da korumpirani mogu donijeti dobro čovječanstvu.

Stav gospodina Dodika nije nešto što bi nas trebalo zabrinjavati ali stavovi i ponašanje predsjednika RH i tzv. nositelja europskih vrijednosti koji se predstavlja kao „liderom“ Hrvata u BiH su zabrinjavajući a još više zabrinjava odobravanje javnosti na ovakve i slične postupke”, zaključio je Skopljaković.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.