Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke: Ovo je poraz hrvatske politike na čelu s Draganom Čovićem…

Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke, za N1 je kazao da je potpuno očekivano što su Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Hrvatski narodni sabor (HNS) odlučili izaći na izbore i da je to on ranije i najavljivao.

“Navedeni potez je predizborni alibi jer raspisivanje izbora se dogodilo po protuustavnim pravilima što je poraz Bosne i Hercegovine”, tvrdi Raguž te dodaje:

“Želi se praktično opečatiti dekonstituiranje Hrvata kao političkog i konstitutivnog naroda u BiH. Zato je to poraz BiH ali ujedno i hrvatske politike na čelu s Draganom Čovićem i poraz svega onoga što su oni radili u proteklom vremenu, odnosno, bolje rečeno nisu radili”, pojasnio je Raguž.

Također, Raguž pozdravlja zaključak da se ponudi jedan kandidat za člana Predsjedništva BiH u ime hrvatskog naroda i to bi, prema njegovom mišljenju, trebala biti nestranačka osoba.

“Što je Dragan Čović bez Željka Komšića, što je Bakir Izetbegović bez Milorada Dodika i obrnuto i tu leži iskrenost namjera da ne dođe do bilo kakvih ustavnih i izbornih reformi i to su te glavne podjele u BiH”, kazao je Raguž.

Glavne podjele su, prema Raguževim riječima, one na političke vladajuće elite koje žive svoj svijet potpuno u odsustvu od realnosti, a s čijim posljedicama se svakodnevno suočava “običan svijet”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.