Slaviša Marković izričit: “Potrebno je odmah sazvati hitnu sjednicu Vlade RS i proglasiti stanje elementarne nepogode”

„Suše u RS, a pogotovo u Semberiji, prouzrokovale su enormne štete poljoprivrednim proizvođačima. Dok poljoprivrednici grcaju o problemima, vlast u RS zatvara oči i pravi se da se sve ovo dešava negdje drugo, možda čekajući spas sa neba u vidu kiše, koje nema ni u najavi“, rekao je Slaviša Marković, potpredsjednik PDP-a i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Bijeljina.

Marković kaže da se problem koji je zadesio sembersku poljoprivredu treba što hitnije rješavati:

„Potrebno je odmah sazvati hitnu sjednicu Vlade Republike Srpske i proglasiti stanje elementarne nepogode, te imenovati Komisiju Ministarstva poljoprivrede koja će utvrditi štetu. Poljoprivrednim proizvođačima šteta mora biti nadoknađena. Najveća šteta je prouzrokovana na usjevima kukuruza, koji je u ovom kraju oštećen i do 80%, što, ukoliko izostane rješenje, automatski dovodi do poskupljenja stočne hrane, a zatim mesa, što je direktan udar na budžete građana Republike Srpske“, kaže Marković.

On ističe da po ovom pitanju ne smije biti izgovora:

„Novca očigledno ima za raznorazne ekstravagancije i privilegije koje uživaju vladajući, za bespotrebne višemilionske tendere na kojima pobjeđuju njima privilegovani. Novca mora biti za poljoprivrednike koji svojim radom zarađuju za život, ali od čijeg rada i uspjeha zavise i druge privredne grane, a na kraju i svaki čovjek u Republici Srpskoj“, zaključuje Marković.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.