in , ,

SLUČAJ MEMIĆ Odluka Suda Bosne i Hercegovine: Alisi Mutap određen jednomjesečni pritvor, u ćeliji ostaje i Muamer Ožegović

Jednomjesečni pritvor za Alisu Mutap i Muamera Ožegovića

Alisa Mutap, FOTO: Radio Sarajevo

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Mutap i Muameru Ožegoviću, recepcioneru hotela Crystal.

Alisu Mutap Ramić, je uhapšena u srijedu 16. juna. Osim Alise uhapšen je Muamer Ožegović koji je u kobnoj noći kada je stradao Dženan Memić radio kao recepcioner u hotelu Crystal.

Takođe, tog dana su uhapšena i dvojica policajaca Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat. I oni su osumnjičeni za prikrivanje dokaza.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget je za N1 kazao da pritvor nije određen Nebojši Veljoviću i Nedžadu Hrvatu, službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Dženan Memić je 8. februara 2016. godine zadobio povrede opasne po život u Velikoj aleji na Ilidži u Sarajevu, a 15. februara je preminuo.

Kada je napadnut, bio je u društvu djevojke Alise Mutap koja je također zadobila povrede i izgubila svijest.

Mutap je 24. oktobra 2016. godine svjedočila pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, gdje je rekla da ima amneziju. Tokom svjedočenja rekla je da se nakon gubitka svijesti mnogih stvari ne sjeća, te da je i sama te noći bila povrijeđena.

Do danas nisu razjašnjene okolnosti pod kojima je Dženan Memić zadobio povrede koje su dovele do smrtnog ishoda.

Zastupnica u Skupštini Crne Gore kod Senada Hadžifejzovića: “Najveći neprijatelji srpskog naroda su srpski političari”

Nenad Čanak o Aleksandru Vulinu: “Lične komplekse liječi oblačenjem maskirnih uniformi i potpirivanjem nacionalističkih vatri”