Slučaj zabrane slavlja Dana državnosti BiH u Doboju dobija svoj epilog: Poništena odluka o kažnjavanju, učenici ponovo na nastavi!

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS danas je održan sastanak kome su prisustvovali ministar Natalija Trivić, poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Senad Bratić i potpredsjedavajući Vijeća naroda RS-a Mihnet Okić, a na kome je razgovarano o aktuelnim dešavanjima u Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Sjeninoj Rijeci u okolini Doboja.

“Na sastanku je konstatovano da je prosvjetna inspekcija, nakon uvida u procedure i postupke prilikom izricanja neprimjerenog vladanja učenicima ove škole, naložila poništenje odluke o izricanju vaspitno-disciplinske mjere.

Prosvjetni inspektori su utvrdili da nisu uspunjeni uslovi i provedene sve potrebne procedure, kako škole, tako i roditelja, čime je učenicima vraćeno primjereno vladanje, a što je i bio prvobitni zahtjev roditelja za povratak učenika na nastavu”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS-a.

U saopštenju se navodi da je na sastanku je iskazan zajednički stav da je interes učenika na prvom mjestu, što se prvenstveno odnosi na redovno pohađanje nastave, a što je u skladu sa zakonskim odredbama koje regulišu obavezno osnovno vaspitanje i obrazovanje za sve učenike.

Učenicima je izrečeno neprimjereno vladanje nakon što su odsustvovali sa časova 25. novembra zbog obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine – prenosi N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.