Slučaj zabrane slavlja Dana državnosti BiH u Doboju dobija svoj epilog: Poništena odluka o kažnjavanju, učenici ponovo na nastavi!

Posljednje Vijesti

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS danas je održan sastanak kome su prisustvovali ministar Natalija Trivić, poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Senad Bratić i potpredsjedavajući Vijeća naroda RS-a Mihnet Okić, a na kome je razgovarano o aktuelnim dešavanjima u Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Sjeninoj Rijeci u okolini Doboja.

“Na sastanku je konstatovano da je prosvjetna inspekcija, nakon uvida u procedure i postupke prilikom izricanja neprimjerenog vladanja učenicima ove škole, naložila poništenje odluke o izricanju vaspitno-disciplinske mjere.

Prosvjetni inspektori su utvrdili da nisu uspunjeni uslovi i provedene sve potrebne procedure, kako škole, tako i roditelja, čime je učenicima vraćeno primjereno vladanje, a što je i bio prvobitni zahtjev roditelja za povratak učenika na nastavu”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS-a.

U saopštenju se navodi da je na sastanku je iskazan zajednički stav da je interes učenika na prvom mjestu, što se prvenstveno odnosi na redovno pohađanje nastave, a što je u skladu sa zakonskim odredbama koje regulišu obavezno osnovno vaspitanje i obrazovanje za sve učenike.

Učenicima je izrečeno neprimjereno vladanje nakon što su odsustvovali sa časova 25. novembra zbog obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine – prenosi N1.

Leave your vote