Snažna poruka glumca Enisa Bešlagića o ratnim dešavanjima: “Jel treba djeci da objašnjavam, šta je to nuklearni rat?

Popularni bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić na društvenoj mreži Instagram oglasio o trenutnim dešavanjima u svijetu.
“Jel treba djeci da objašnjavam, šta je to NUKLEARNI RAT ?? Zašto su oni tako čisti i nevini krivi, da im se tako prijeti ..??? To su draga djeco ISKOMPLEKSIRANE VOĐE koje misle, da nakon njih niko više ne treba živjeti, radovati se, voljeti… Ne igrajte se sudbinama naše djece!!” – stoji u Enisovoj objavi.

Bešlagić je od prije poznat po izričitim antiratnim stavovima, te se uvijek zalagao za mir na našim prostorima.

U jednom od njegovih prethodnih intervjua je govorio:

“Priča o novom ratu je običnim ljudima smiješna i glupa. Ako političari misle dobiti rat, prvo moraju čuvati svoju guzicu jer se građani mogu okrenuti samo protiv njih”, rekao je za N1 glumac Enis Bešlagić komentirajući aktualnu situaciju u BiH.

On je naglasio da su priče o ratu u BiH i regiji iluzionarne stvari, te da ljudi na ulici o tome i ne razmišljaju.

“Glupe su priče da će netko nekoga fizički pobijediti ili osvojiti nešto. Što će ti još nešto kad i odavde raja odlazi, nemaju ništa, nemaju za kifle. Ne razumijem tu potrebu”, iskren je Bešlagić.

On je i tada govorio da se tenzije dižu, ali samo medijski i politički.

“Smiješno je razmišljati o ratu ovdje. To bi bila stvar umiješanosti zemalja regije koje su već u EU ili na putu ka EU, a oni su jamac Daytonskog sporazuma. To znači da bi se cijeli region uvukao u rat i da bi se ponovno rušilo, a nismo još ni fasadu na ovo stavili. ”

Bešlagić e svoje mišljenje o političarima, njihovom (ne) radu i budućnosti rekao političkim liderima u lice na dodjeli nagrada Večeranjakovog pečata.

“Nemamo novca da obnovimo cijevi, a odakle nam pare za rat? Izjave glupana treba ignorirati. I građani trebaju preuzeti odgovornost, jer ne možes biti ‘konj’ dva puta”, kazao je bh. glumac i dodao da se BiH ne može graditi bez jednog naroda, jer onda to nije BiH te da je razočaravajuća cijela situacija.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.