Snijeg izazvao haos u saobraćaju u bh. susjedstvu, nekoliko nesreća i zastoja, neke ceste su zatvorene u Hrvatskoj

Snijeg, koji od jutra pada, u dijelu Hrvatske stvara poteškoće u saobraćaju. Osim što su zbog jakog vjetra u prekidu neke trajektne i katamaranske linije, u Zagrebu ne voze neki autobusi… Crveni Meteoalarm uključen je za četiri regije: gospićku i riječku regiju, Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal, a DHMZ upozorava na mećavu i snježne zapuse.

“Poduzmite mjere samozaštite. Rasprostranjena pojava obilnog snijega i/ili značajnog prekrivanja ledom što za posljedicu ima prekid cestovnog, željezničkog i zračnog prometa i prijenosa robe/transporta. Velik je rizik da vozači ostanu zameteni. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti”, savjetuju prognostičari DHMZ-a.

Stanje na cestama

Prema posljednjim informacijama HAK-a, zbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i Liku, mjestimice u Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ponegdje ima ugaženog ili mokrog snijega na kolniku te se na brojnim dionicama vozi usporeno, uz zastoje.

Kako javlja reporterka N1 Tea Mihanović, u blizini Bosiljeva na autocesti A1 (Zagreb-Split) se stvaraju kolone, većinom se vozi jednom trakom jer lijeva nije očišćena. Kod odmorišta Vukova gorica policija skida teretna vozila s autoceste.

Došlo je do nesreće na autocesti A3 na 42+000 km između čvora Otok svibovski i čvora Zagreb istok u smjeru Bregane, a promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 60 km/h.

Saobraćajna nesreća je i na autocesti A4 na 50+500 km između čvora Breznički hum i čvora Nnovi Marof u smjeru Goričana, a promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 40 km/h.

Još jedna saobraćajna nesreća je zabilježena i na autocesti A4 kraj čvora Sesvete u smjeru Goričana, a promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 60 km/h.

Saobraćajna nesreća je i na autocesti A1 na 78+000 km između čvora Bosiljevo i čvora Ogulin u smjeru Dubrovnika, a promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 40 km/h.

Na autocesti Rijeka-Zagreb u Gorskom kotaru su sve ekipe zimske službe i prohodna je za osobna vozila, doznaje se od voditelja Tehničke jedinice Delnice HAC-a Valentina Crljenka.

Zbog olujnog vjetra je ovom autocestom između čvorova Delnice i Kikovica zabranjen promet za sva vozila osim osobnih i vozi se uz ograničenje brzine na 60 kilometara na sat. Vozače se poziva da ne pretječu ralice.

Problemi u saobraćaju

Snijeg koji je u noći na petak počeo padati u sjevernim dijelovima Hrvatske otežava promet u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje na nekim mjestima zbog jakog vjetra nastaju nanosi snijega, a Zimska služba upozorava da se tijekom vikenda očekuju vrlo niske temperature.

“Naši kamioni s ralicama prođu i za 50 minuta je sve ponovno bijelo, a nažalost ne mogu odjednom biti na deset mjesta.

Tamo gdje puše vjetar, opet nanosi snijeg na cestu i stvaraju se zapusi. Dajemo sve od sebe da ceste budu prohodne”, kazao je voditelj Cestarije Krapina, Nikica Krasnik.

U Varaždinskoj županiji palo je od tri do pet centimetara snijega, a Zimska je služba od 3 sata u noći u 3. stupnju pripravnosti.

Zagrebačka zimska služba u pripravnosti je od 22 sata sinoć, a od ranog jutra svih je 240 ekipa zbog snijega na terenu, priopćeno je u petak iz Grada Zagreba u kojemu ističu da tramvaji voze normalno.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.