Snijeg je zatrpao veliki dio Evrope: Otkazuju se letovi, problemi i sa javnim prijevozom

Dijelovi Njemačke, Švicarske i Austrije su pod snijegom. Posebno je haotično u Bavarskoj, gdje je pala velika količina snijega. Zatrpan je München, glavni grad Bavarske. Obustavljen je javni prijevoz, a letovi u minhenskoj zračnoj luci, drugoj najvećoj u zemlji, obustavljeni su. Puno snijega palo je u Švicarskoj, a pada i u Austriji.

Premda je prva informacija bila da će letovi biti obustavljeni do podneva, Aerodrom München objavila je da se, uslijed nastavka jakih snježnih padavina, obustava letova produžava do sutra u 6 ujutro.

Putnicima se izričito savjetuje da danas ne putuju u zračnu luku i da prije sutrašnjeg putovanja u zračnu luku provjere status svog leta kod svoje aviokompanije”, poručili su iz zračne luke.

Njemačka meteorološka služba DWD prognozirala je dugotrajni snijeg do subote poslijepodne za veći dio Bavarske, s mjestimično očekivanim čak 30-40 centimetara snijega, “od čega bi velik dio trebao pasti tijekom noći u subotu”.

Pogođen je i željeznički promet, naročito oko Münchena.

Srušena stabla blokirala su pruge, a nadzemni vodovi su zaleđeni.

Prvo je bio otkazan željeznički saobraćaj od glavnog kolodvora u Münchenu.

Putnici u Ulmu i Muenchenu morali su prenoćiti u vozovima.

Većina lokalnih autobuskih i tramvajskih linija otkazana je od petka navečer i do subote u Münchenu jer su se uvjeti na cestama pogoršali.

Na cestama diljem Bavarske dogodile su se brojne nesreće.

Željeznički saobraćaj u južnoj Njemačkoj mogao bi se suočavati s ozbiljnim poremećajima do ponedjeljka, rekla je glasnogovornica željeznice za dpa.

Gradska vatrogasna služba Münchena podijelila je na društvenim mrežama ranije tijekom dana fotografije na kojima vatrogasci opremaju vatrogasno vozilo lancima za snijeg.

“Stavljamo lance za snijeg kako bismo mogli što sigurnije doći do vas u bilo kojem trenutku”, naveli su – prenosi Index.hr.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.