Snimak iz bh. susjedstva širi se društvenim mrežama: Pogledajte šta je zabilježila kamera

U poslijepodnevnim satima nevrijeme je zahvatilo i veći dio kopna. Jaka kiša i grmljavina zahvatili su Zagreb, a na području Kutine pao je grad. Narandžasto upozorenje Meteoalarma izdano je za gotovo cijelu Hrvatsku.

Upozorenje je na snazi zbog grmljavinskih nevremena praćenih obilnom kišom i jakim vjetrom, zbog čega može doći do bujičnih poplava.

Nevrijeme je toom dana zahvatilo veći dio Hrvatske. Najgore je bilo na Krku, gdje je pala velika količina kiše.

Facebook stranica Neverin objavila je snimku oblaka koji se stvorio u Ledeniku kod Našica.

“Eto, i u Kutini takav, svi redom isti”, “Kao da će tornado”, “Kao iz filma Dan poslije sutra”… komentiraju građani ispod objave.

Sutra će u Hrvatskoj biti prolazno stabilnije i sunčanije uz samo rijetke pljuskove. Ujutro ponegdje na kopnu magla. Prema kraju nedjelje i osobito u ponedjeljak opet promjenjivije.

U subotu na istoku Hrvatske pretežno sunčano i toplo, mjestimice i vrlo toplo. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla, osobito uz Savu i Dravu. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 13 do 15 °C, a dnevna između 24 i 26 °C.

Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Ujutro mjestimice magla.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, uz obalu i jugo. Dnevna temperatura od 19 do 22 °C, na moru između 22 i 24 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano, sredinom dana uz mjestimice umjeren razvoj oblaka, ali uglavnom suho. Puhat će većinom umjereno jugo, pri ćemu će more biti malo i umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 13 °C, uz obalu između 17 i 19 °C, a dnevna uglavnom od 24 do 26 °C.

Na jugu Hrvatske prijepodne promjenjivo oblačno, još mjestimice uz kratkotrajne pljuskove. Sredinom dana i poslijepodne djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će umjereno do jako jugo, prognozira za HRT Dragoslav Dragojlović.

Ponovno promjenjivije

U nedjelju u kopnenom području djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno pa će ponegdje biti kratkotrajnih pljuskova. U ponedjeljak promjenjivo s kišom, pa i u obliku pljuskova, a u utorak postupno smirivanje vremena. Vjetar većinom slab.

I na Jadranu u nedjelju djelomice sunčano, povremeno uz lokalne pljuskove. U ponedjeljak promjenjivije i nestabilno uz kišu, te češće pljuskove s grmljavinom, a u utorak uglavnom suho te djelomice sunčano, pa i sunčanije. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a u utorak će okrenuti na sjeverozapadnjak – prenosi Index.

Facebook stranica Neverin objavila je snimku oblaka koji se stvorio u Ledeniku kod Našica. Pogledajte…

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.