Snježno nevrijeme stiglo u Njemačku, otkazuju se brojni letovi

Jak snijeg i ledena kiša doveli su do otkazivanja stotine letova u Njemačkoj, uključujući i one na aerodromu u Frankfurtu, jednom od najprometnijih u Evropi. Na aerodromu u Frankfurtu stotine planiranih letova otkazano je zbog današnjih vremenskih prilika.

Poremećaji vezani za vremenske prilike nastavit će se i u četvrtak, saopćio je aerodrom, savjetujući putnike da provjere status leta prije nego što odu na aerodrom.

Bilo je otkazivanja letova i u drugim gradovima Njemačke.

Njemačka meteorološka služba (DWD) izdala je za srijedu i četvrtak upozorenje na poledicu u većem dijelu južne polovine zemlje zbog snježnih padavina, ledene kiše i niskih temperatura. U pojedinim centralnim regijama na snazi ​​je upozorenje na jak snijeg.

Obilnim snježnim padavinama posebno će biti pogođena centralna Njemačka, a za dijelove Severne Rajne-Vestfalije, Rajne-Palatinata i Hesena, DVD je upozorio na opasnost da bi drveće moglo da se sruši pod težinom snijega.

Na aerodromima u Minhenu i Frankfurtu očekuju se značajna ograničenja, prenosi “Bild”.

Zimsko vrijeme je također poremetilo neke željezničke usluge. Njemački nacionalni željeznički operater Deutsche Bahn naveo je u saopćenju da se u srijedu očekuju kašnjenja i otkazivanje.

Maksimalna brzina njegovih brzih ICE vozova bila je ograničena na 200 kilometara na sat sa tipičnih 300, što bi moglo uzrokovati dalje poremećaje, rekao je operater.

Desetine školskih okruga u Bavarskoj također su u srijedu otkazale nastavu ili su prešle na učenje na daljinu, navodi državno ministarstvo kulture .

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.