Šokantan intervju Munira Alibabića kod Senada Hadžifejzovića: Bakir Izetbegović izdajnik! Znam sve o njemu

Munir Alibabić Munja, bivši policajac i obavještajac u svom je gostovanju kod Senada Hadžifejzovića iznio niz šokantnih informacija.

Prisluškivao Karadžića

“Mnogo dokaza koje sam prikupio je korišteno u predmetu Stanišića i Simatovića i drugim predmetima pred Haškim sudom.

Prisluškivali smo Karadžića, Plavšićku, Stanišića, Mandića, Pejića… Potcjenili su snage sektora SDB Sarajevo. Jedini smo mogli vršiti kontrolu telefaks poruka. Tako smo snimili Karadžićevu čuvenu poruku kada je naredio mobilizaciju”, ispričao je Alibabić.

Alibabić je otkrio i neke do sada nepoznate detalje razgovora.

“Kažu da sam se proslavio legalno prisluškujući neke pojedince. Na objektu Zlatište snimljeno je oko pet hiljada korisnih reprodukcija, a od toga preko stotinu razgovora Miloševića i Karadžića! Najmanje dvije stotine razgovora snimljeno je između Karadžića i Stanišića.

Karadžić je u početku bio snishodljiv, a onda je procijenio da mu on može biti koristan. Karadžić je tražio usluge od Stanišića kada mu je neko smetao… Karadžić je preko Nenada Stevandića tražio da se jedan profesor koji mu je smetao odvede Stanišiću na ‘ribanje. To stoji kod tužilaca u ladici.

Arhiv snimaka sam čuvao u stanu kada sam napustio SDB! Rekli su mi da Mato Boban traži te reprodukcije! Beogradske službe i njihovi čelnici su tu dokumentaciju proglasili vrijednom pet miliona njemačkih maraka! Pretpostavili su da bi ih to moglo koštati slobode! Rekli su mi da se pripazim Jovice Stanišića i Aleksandra Vasiljevića!

Kada sam odlazio u INTERPOL kompletnu dokumentaciju sam popisao i predao u kabinet predsjednika Alije Izetbegovića, jer su u SDB došli neki mutni ljudi iz Beograda!”, ipričao je Alibabić.

Alibabić se osvrnuo i na svoj odnos sa prvim predsjednikom RBiH Alijom Izetbegovićem, a žestoke optužbe iznio je na račun presjednika SDA Bakira Izetbegovića kojeg je optužio za izdaju naročito u reviziji tužbe protiv Srbije.

“Revizija je propala zbog aljkavosti pojedinaca! Teško je govoriti o toj izdaji Bakira Izetbegovića! Mogu samo nagađati motiv te izdaje! Najviše me iznenadilo da je on oko revizije bio u izvjesnom dosluhu s Vučićem!

To je bio katastrofalan potez! Prvi u Bošnjaka je morao znati da je Vučić kao pripadnik rezervnog sastava SDB-a Srbije boravio na Palama i Sokocu u pratnji Šešelja! Držao je četničke govore i formirao četničke korpuse.

Uoči rata je radio kao propagandista! Izetbegović nije morao sve to znati, ali imao je savjetnike. Imao je Fikreta Muslimovića koji ga je morao upozoriti! Imao je Izetbegović oko sebe još KOS-MOS-ovaca.

Čudi me da nijedna institucija poslije te izdaje nije pokrenula krivični postupak za izdaju interesa države BiH. Izetbegovićevi saradnici koji su radili na toj izdaji su naplatili honorare. Lažno je ubjeđivao ljude u Vijećnici. To je bio katastrofalan potez.”, tvrdi Alibabić.

Pogledajte njegovo gostovanje.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.