Šokantan podatak: Na suđenju u slučaju Dženan Memić otkriveno da je teško povrijeđen zaštićeni svjedok

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima Tužilaštva i odbrane danas je u Sudu BiH počeo glavni pretres u predmetu “Zijad Mutap i dr.”, u kojem se optuženi terete za prikrivanje dokaza o smrti Dženana Memića.

Tužilaštvo BiH najavilo je da će dokazati djela koja im se stavljaju na teret i to kroz svjedočenje 88 svjedoka, od kojih je 16 pod zaštitom te 166 materijalnih dokaza.

Tužilaštvo BiH na današnjem ročištu iznijelo je podatak da je jedan od svjedoka pod zaštitom zadobio teške tjelesne povrede uz formulaciju počinitelja: “Jesi li ti zaštićeni”.

Rečeno je da se ovaj slučaj istražuje te da ne znaju da li ima veze s optuženim.

Odbrane optuženih iznijele su prigovore s obzirom na to da smatraju da Tužilaštvo BiH nema nadležnost za suđenje u ovom predmetu, optužnicu su nazvali sramotnom te istakli da treba da uđe u udžbenike kao primjer kako se ne treba raditi.

Nastavak suđenja zakazan je za 14. oktobar, a kao prvi svjedok najavljen je Muriz Memić – prenosi Klix.

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, nakon početka današnjeg suđenja u Sudu BiH kazao je da će on biti prvi svjedok u ovom procesu.

– Od početka oni sve osporavaju. Ja ću biti prvi svjedok i iznijet ću svoja saznanja šta mi je pričao Hasan Dupovac, šta je pričao Zijad Mutap, jasno je oni su na optuženičkoj klupi. Hasan to ni u snu nije mogao zamisliti. Do sada je sjedio u šefovskoj stolici. Ja mislim da Tužilaštvo ima dovoljno dokaza da to dokaže. Vidjet ćemo kako će ići postupak. Sudija Branko Perić važi za čestitog sudiju – rekao je Memić.

Kako je istakao očekuje i da istraga za ubistvo njegovog sina bude otvorena.

– Oni mogu ovo osporavati koliko hoće, ipak dokazi govore sve. Istraga ide dalje, očekujemo otvaranje istrage za ubistvo. Jasno je da Dženana nema. Dokazi su tu, valjda ćemo uspjeti sve dokazati. Vidimo s kim imamo posla, kakvi su to nečasni ljudi. Oni njih nazivaju oštećenim, ja nisam oštećen. To su neljudi – rekao je Memić – prenosi Avaz.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.