Spoj glavnog grada Srbije i Sarajeva: Beogradski pisac Stefan Simić zaplakao nakon predstave sarajevskog pozorišta

Narodno pozorište Sarajevo je gostovalo na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu sa predstavom „To nikad nigdje nije bilo”, po motivima romana “Historija bolesti” Tvrtka Kulenovića, u dramatizaciji Darka Lukića i režiji Dine Mustafića.

Oduševljena beogradska publika ispratila je na kraju predstave gromoglasnim aplauzom i uzvicima „bravo“ kompletan glumački ansambl u kojem su bili Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Kaća Dorić, Ermin Sijamija, Aldin Omerović, Emina Muftić, Mona Muratović, Merima Lepić Redžepović, Belma Salkunić, Hana Zrno, Helena Vuković, Mak Čengić, Dino Bajrović i Adnan Salihović.

Beogradski pisac Stefan Simić objavio je emotivan status na svom Facebook profilu u kojem, između ostalog, piše:

Sinoć u Beogradu, nakon dugo vremena gostovanje narodnog pozorišta iz Sarajeva predstava “To nikad nigdje nije bilo” i jedan od najdužih aplauza kojima sam prisustvovao. Predstava o ljudima koji su preživjeli rat u Sarajevu… Divna igra sarajevskog ansambla. I jake antiratne poruke. Nažalost, upućene nama koji, manje više, sve to znamo, i osjećamo. Dok onih, koji sve to negiraju, u publici nije bilo…

Na kraju svima nam je bilo puno srce, meni su pošle i suze. Da li zbog same predstave, da li zbog iskrenog aplauza koji je trajao i trajao..

I spoja, nakon dugo dugo vremena, Beograda i Sarajeva… – napisao je Simić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.